Vb2022

2022.12.19. 14:04

Búslakodtak a párizsiak - A Haladás labdarúgója, Doktorics Áron a francia fővárosban izgulta végig döntőt

A Haladás labdarúgója, Doktorics Áron a francia fővárosban izgulta végig a világbajnoki döntőt.

Pum András

Doktorics Áron Párizsban nézte végig a döntőt

Forrás: Unger Tamás

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának támadó középpályása, Doktorics Áron és párja vasárnap utazott ki pár napra turistáskodni a francia fővárosba. A vasiak saját nevelésű futballistája így testközelből élhette át, mit jelentett a franciáknak a világbajnoki finálé.

– Érezni lehetett Párizsban a vb-hangulatot, az emberek nagy része francia mezben, sapkában mászkált az utcákon,  rengeteg autó visszapillantó-tükrén lógott kis francia zászló – mesélte Doktorics Áron. – A legtöbb szurkolón Mbappé mez volt, de persze akadtak Griezmann-pólós szurkolók és láthatóan a korábbi francia válogatott futballisták még most is népszerűek. Rengeteg ereklyárusító bódét láttunk válogatott szuvenírokkal. Noha vb-döntőt játszottak a franciák, mindezek ellenére mégsem éreztem azt a hangulatot, mint tavaly nyáron Budapesten, az Európa-bajnoki csoportmeccsek idején. Mi a belvárosban sétáltunk sokat, már napközben rengeteg rendőr volt, konvojokban közlekedtek a fegyveresek. 

Úgy terveztük, hogy a francia–argentin döntőt egy belvárosi kávézóban vagy étteremben nézzük végig. Ám hiába jártunk végig sok-sok vendéglátóegységet, mindenütt telt ház volt, több helyen az emberek pokrócokba burkolózva, kint, a teraszon nézték a meccset, sokan pedig – akiknek nem jutott hely – állva drukkoltak. A pincérek mindenhol francia mezben szolgáltak fel. Noha igazi Párizs nagyváros, argentin szurkolóval nem nagyon találkoztunk, csak egy-ketten korzóztak kék-fehérben. Mivel nem csak a belvárosban, hanem a külvárosban is csurig volt minden, visszamentünk a szállásunkra és a hallban, többedmagunkkal néztük végig a döntőt. A meccs után visszametróztunk a belvárosba, de az utcákon nem volt balhé, szomorúan, de nyugodtan vették tudomásul a párizsiak a vereséget – nem jártuk be az egész várost, de amerre sétáltunk, nem volt rendbontás.

 

Címkék#vb 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!