Vb2022

2022.12.14. 22:13

Franciaország győzelmével bejutott a vasárnapi fináléba

Franciaország érvényesítette a papírformát Marokkó ellen a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe. A gallok 2-0-ra legyőzték a vb meglepetéscsapatát, Marokkót, így bejutottak a vasárnapi (16.00) döntőbe, melyet Argentínával vívnak.

A francia Randal Kolo Muani (k) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Marokkó elõdöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 14-én.

Fotó: Tolga Bozoglu

 Franciaország–Marokkó 2-0 (1-0). Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 294 néző, labdarúgó-világbajnoki elődöntő, vezette: C. Ramos (mexikói). Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Konaté, T. Hernandez – Y. Fofana, Tchouaméni, Griezmann – O. Dembélé (Kolo Muani, 78.), Giroud (Thuram, 65.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari, Szaissz (Amallah, 21.; Abde, 78.), el-Jamik, Mazraui (Attijat Allah, a szünetben) – Amrabat, Unahi – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah, 66.), Bufal (Abuhlal, 66.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi. Gólszerzők: T. Hernandez (5.), Kolo Muani (79.). 

Hamar megszerezték a vezetést a franciák, az 5. percben Griezmann kapott labdát a marokkói tizenhatos jobb oldalának előterében, betört a büntetőterületen belülre. Középre passzolt labdáját Mbappé próbálta kapura lőni, de elakadt egy marokkói játékosban, az újabb lövés után a labda a bal oldalon üresen érkező Theó Hernandez elé pattant, aki öt méterről, akrobatikus mozdulattal a kapuba továbbított (1-0). A marokkóiak nem illetődtek meg, előbb egy távoli lövést kellett védenie Llorisnak, majd Zijes lőtt mellé ígéretes helyzetből. Nem késett sokat a francia válasz, Giroud 13 méterről a bal oldali kapufát találta telibe. 

Majd ismét a francia csatár került helyzetbe, de 12 méteres lövése a jobb sarok mellé szállt. A másik oldalon el-Jamik szöglet utáni ollózása csattant a jobb kapufa tövén. A második félidőt visszafogottan kezdték a franciák, míg Marokkó nagy hangsúlyt próbált fektetni a támadásokra. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék és a franciak kezdeményeztek többet. A 79. percben Mbappé cselezte be magát a tizenhatoson belülre a bal oldalon, 12 méterről lőtt, a labda az egyik védőről a jobb oldali kapufa irányába pattant, ahol a 42 másodperccel korábban csereként beállt Kolo Muani a kapuba passzolt (2-0). A jobb erőkből álló Franciaország összességében megérdemelten jutott a vasárnapi döntőbe, ahol Argentína lesz az ellenfele. Marokkó szombaton (16.00) Horvátországgal játszik a bronzéremért. – A játékosaimmal együtt megtettük azt, amit kellett – mondta Didier Deschamps. 

– Megvan a boldogság, óriási elismerés számunkra, hogy ismét világbajnoki döntőben léphetünk pályára. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak és a stábnak is. Picit ünnepeltünk, de most már mennünk kell előre, mert a legfontosabb célunkat még nem teljesítettük. – Jó munkát végeztünk és bejutottunk a döntőbe – fogalmazott az első gól szerzője, Theó Hernandez. – Elfáradtam, szóval most pihenjünk rá a vasárnapra. Nem ijedünk majd meg Messitől, remek csapat az argentin, de van időnk felkészülni rá. – A legfontosabb, hogy mindent kiadtunk magunkból, azonban így sem jött össze a győzelem – nyilatkozta Valid Regragi. – Rengeteg sérült játékosunk volt, a meccs közben is kétszer kellett emiatt változtatnom, de nem akarom erre fogni a vereséget, mert akik beálltak, ők is mindent megtettek a cél elérése érdekében. El kell ismernünk, hogy ez a lépcsőfok már túl magas volt. Nem a kvalitások vagy a felkészültség, hanem a fizikum miatt. Nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki, főleg a második félidőben, de mindig hiányzott valami. Büszke vagyok a csapatomra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!