Vb2022

2022.12.09. 19:00

Szombati menetrend: először Marokkó Portugáliával, majd Anglia Franciaországgal csap össze

A labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe ma először Marokkó Portugáliával, majd Anglia Franciaországgal csap össze.

Pum András

Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Marokkó-Portugália, Doha (al-Tumama Stadion) 16.00.

Marokkó egyértelműen a vb meglepetéscsapata, a kispadot augusztusban átvevő Valid Regragui együttese a torna egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta azzal, hogy 11-esekkel búcsúztatta a titkos favoritként emlegetett spanyolokat.

– Ha valaki a világbajnokság előtt azt mondja, hogy Belgium, Horvátország, Kanada és Spanyolország ellen összesen egy gólt kapunk, biztosan őrültnek tartottam volna  – mondta a marokkóiak szövetségi kapitánya, Valid Regragui.

A portugálok 1966-ban és 2006-ban már jártak vb-negyeddöntőben, és Fernando Santos tanítványait vélhetően viszi tovább a lendület, miután a nyolcaddöntőben 6-1-re kiütötték Svájcot. Persze, az sem kizárt, hogy tovább folytatódik a marokkóiak menetelése.

Anglia-Franciaország, al-Hor 20.00.

Mindkét gárda magabiztos teljesítménnyel jutott a nyolc közé, a franciák a duplázó Kylian Mbappé vezérletével 3-1-re verték a lengyeleket, míg a tavalyi Európa-bajnokságon döntős angolok Szenegált búcsúztatták egy 3-0-s sikerrel a 16 között. Didier Deschamps együttesében Mbappé egyelőre fantasztikusan játszik, már öt gólt szerzett a tornán. De az angolok is bíthatnak gólveszélyes támadóikban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!