Foci

2007.07.11. 02:27

Határtalan diákfoci

Budapest (vas) - A IV. Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság labdarúgó döntőit a Ferencváros stadionjában rendezte meg az Aranycsapat Alapítvány.

Vastag Nándor

A bajnokság ötletgazdája, a Fradi egykori válogatott labdarúgója, Kű Lajos ismét egyesítette nemzetünket hittel, sporttal és kultúrával . A labdarúgó-torna mérkőzéseit a helyszínen izgulta végig az aranycsapat tagjai közül, Grosics Gyula, az érmeket pedig a torna fővédnöke, a volt köztársasági elnök, Mádl Ferenc adta át a helyezetteknek. A középiskolások fináléja a tavalyi németországi világbajnokság döntőjének forgatókönyve szerint zajlott. A dunaszerdahelyi Vámbéry Gimnázium csapatát csak néhány perc választotta el a győzelemtől, ám a szerencse elpártolt tőlük, így a székelyudvarhelyi sportiskolások egyenlíteni tudtak. A hosszabbításban nem esett újabb találat, ezért a büntetők döntötték el a kupa sorsát, amelyet maratoni tizenegyespárbaj után nyert meg Székelyudvarhely. Az általános iskolások arany csatájában Délvidék-Felvidék összecsapást rendeztek, ahol Zenta együttese jó hajrával, megérdemelten védte meg bajnoki címét. A futball után lány asztalitenisz, kézilabda és sakk versenyekkel folytatódik a kárpát-medencei bajnokság, a viadalnak várhatóan - és immár hagyományosan - a frissen várossá avanzsált Bük ad otthont november elején.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!