Foci

2007.09.26. 02:29

Az akadémiával ismerkedtek

Szombathely (tg) - Politikusok, sportvezetők ismerkedtek tegnap az Illés Béla Futball Akadémiával.

Tóth Gábor

- Szombathely város támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg az akadémia, ezért úgy éreztük, hogy bemutatjuk az intézményünket a döntéshozóknak - fogalmazott Horváth Sándor, az akadémia technikai igazgatója. - Folyamatosan fejlődünk. A már meglévő nagyméretű füves pályánkon és kisebb gyakorlópályánkon a napokban üzemeltük be a villanyvilágítást. Elkezdődött a 105x68 méteres műfüves pálya építése, és most rakjuk le az alapjait egy újabb nagyméretű füves pályának. Már megkezdtük a következő évfolyam kiválasztását. Járjuk a megyét, az országot, felvettük a kapcsolatot már a kiszemelt gyerekek szüleivel.

- Elégedett vagyok a Szombathelyen végzett munkával, intézményünk a tervezett ütemben fejlődik - mondta az akadémia névadója, egyben igazgatója, Illés Béla. - Jövőre kezdjük egy kiszolgálóépület építését, benne modern öltözőkkel, irodával, klubhelyiséggel. További két nagypályát tervezünk, valamint strandfocipályát, tenisz- és lábteniszpályákat. A szakmai munka is olajozottan működik. Örömteli, hogy a város támogatja az elképzeléseinket.

- Csütörtökön a közgyűlés elé kerül az akadémia ügye - tudtuk meg a bejáráson szintén részt vevő városi aljegyzőtől, dr. Nagy Tibortól. - A képviselők egy olyan tervezetről is döntenek, amely azt a jelenlegi önkormányzati tulajdonban lévő területet, amelyen a futballpályák épülnek, 30 évre ingyenes használatba adná az akadémiának. A 30 év letelte után a város a területet, már a rajta lévő pályákkal, épületekkel a nyilvántartási értéken visszavásárolhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!