Foci

2009.02.05. 03:29

Csertői szerint még nincs kész a Haladás

<b>Szombathely </b> - Kedden este érkezett haza Törökországból a Haladás tavaszi szezonra készülő NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehér gárda edzőjét, Csertői Aurélt, az edzőtábor tapasztalatairól, eredményeiről kérdeztük.

Tóth Gábor

- Ideális körülmények között, remek pályákon tréningezhettünk, minden adott volt ahhoz, hogy a betervezett munkát elvégezzük - kezdte az edzőtábor értékelését a Haladás trénere, Csertői Aurél. - A felkészülési mérkőzéseken elért eredmények másodlagosak, a lényeg az, hogy erős csapatok ellen tesztelhettük magunkat. Sajnos voltak problémáink is: sérült, beteg, hiányzó játékosok nehezítették a dolgomat. Mielőtt elutaztunk, azt mondtam, hogy jó lenne kész csapatként megérkezni Törökországból. Nos, ez nem igazán sikerült. Négy-öt kezdőjátékosomra folyamatosan nem számíthattam - jó lett volna komplett csapattal kiállni az edzőmeccseken. Ugyanakkor a sok hiányzó miatt több lehetőséget kaptak a fiatalok, és látható volt, hogy van néhány igazán tehetséges, hosszú távon biztosan bevethető focistánk. Mi azonban most a tavaszra, és nem a következő évekre készülünk. Úgyhogy gőzerővel folytatjuk a felkészülésünket.

- Rajosra, Keneseire, Schimmerre még néhány nap pihenő, könnyített munka vár, és a tüdőgyulladással bajlódó Kuttor is csak a hét végén, a jövő hét elején kezdheti el a mozgást - folytatta a tréner. - Andorka már csatlakozott a kerethez, bizonyíthatja, hogy szükségünk van az ő játékára. Akadnak tehát gondjaink, de a bajoki rajtig van még időnk bőven, addig rendezhetjük sorainkat. És természetesen rendezni is fogjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!