Foci

2009.04.14. 02:29

KIkapott a Haladás a Debrecentől

Szombathely - Vereséggel folytatta szereplését a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek hazai pályán 2:1-re kaptak ki a Debrecentől.

Tóth Gábor

9. perc: Oláh és Csontos harcolt egymással a labdáért a hazai 16-oson belül, a játékszer végül a jobb oldalon felzárkózó Szilágyi elé pattant, aki lekezelte, tolt rajta egyet majd 13 méterről kapura bombázott, ám Rózsa a léc fölé tornázta a labdát.

30. perc: Czvitkovics lőtt kissé jobbról 25 méterről kapura, szabadrúgásból, a jobb felső sarokba tartó labdát Rózsa bravúrral tolta fölé.

32. perc: Czvitkovics, tört be jobbról a hazai 16-oson belülre, ügyesen keverte meg a védőket, majd az ötös sarkáról laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (0:1).

37. perc: Egy gyors, látványos támadás végén Oláh lőtt kapura 16 méterről, kissé balról, ám Rózsa védte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

43. perc: Egy beívelés után Polekszics összeütközött Bernáthtal, a labdát éppen Kenesei elé ejtette, ám a hazai csatár 12 méterről eltörte a labdát, az üres kapu mellé csorgott a lövés.

45. perc: Sipos bal oldali beívelését Oross húzta 11 méterről egyből kapura, a lövés fölé ment.

54. perc: Sipos jobbról belőtt szögletét az ötösről Oross csúsztatta centikkel fölé.

60. perc: Schimmer ívelt be jobbról, a labda átszállt Komlósi felett, az ötösön érkezett Kenesei, aki leheletfinom mozdulattal gurított egyből a jobb alsó sarokba (1:1). Egy ártalmatlan szituációban Guzmics kezére pattant a labda a hazai 16-oson belül, a játékvezető először továbbot intett, majd asszisztense jelzésére 11-est ítélt. A büntetőt Czvitkovics laposan a kapu jobb oldalába lőtte (1:2).Remek, nyárias idő, szépen megtelt lelátók fogadták az óvatosan kezdő csapatokat. Egy ideig csak a mezőnyben pattogott a labda, a lapuk nem forogtak veszélyben. Aztán a DVSC sebességet váltott, a Haladás pedig állva maradt. Egyre több helyzet alakult ki Rózsa kapuja előtt - teljesen megérdemelten szereztek vezetést a vendégek. Ráadásul a Loki a gól után sem állt le, szerencséje volt a kapura szemernyi veszélyt sem jelentő hazaiaknak, hogy minimális hátránnyal vonulhattak szünetre - igaz Rózsa is remekül védett.

63. perc:

Fordulás után viszont a Deberecen nem erőltette a támadásokat, leült a meccs. Aztán váratlanul felpörögtek az események: a Haladás szinte a semmiből egyenlített, majd a hajdúságiak 11-esből ismét megszerezték a vezetést. A zöld-fehérek a folytatásban próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, ám csekély sikerrel: lassan, körülményesen, kevés mozgással játszottak, előreívelt labdákkal kísérleteztek. Ráadásul a végére talán a kondi is elfogyott hazai oldalon, így csendes focizgatással ért véget a meccs.

Összességében elmondható, hogy a szervezettebben, gyorsabban futballozó, kapura veszélyesebben játszó Debrecen megérdemelte a győzelmet. A Haladásnak a második félidőben volt egy jó 20 perce, többre nem futotta az erőből.

Csertői Aurél: - Játékban felvettük a versenyt a Debrecennel, de ez kevés volt a győzelemhez. Harcoltunk, küzdöttünk, szerintem így ki lehet kapni egy ilyen képességű ellenféltől. Sajnos az élcsapatok ellen nem igen sikerül pontot szereznünk.

Herczeg András: - Szombathelyen nehéz meccset nyerni, örülök, hogy nekünk sikerült. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, szünet után azonban visszaesett a teljesítményünk, de tudtunk újítani, a meccs vége már ismét a miénk volt. Megérdemelten nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!