Foci

2009.06.09. 02:29

Halmosi Péter több lehetőségre vágyik a Hull Cityben

Szombathely - Felemás szezont tudhat maga mögött <em>Halmosi Péter</em>, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hull City szombathelyi focistája, aki több lehetőségre vágyik.

Tóth Gábor

A 2008/2009-es Premier League szezonban Halmosi Péter 24 bajnokin lépett pályára (négyszer volt kezdő), továbbá hat kupamérkőzésen kapott lehetőséget - bajnokin nem lőtt gólt, a kupában egyszer talált kapuba. A 25-szörös válogatott labdarúgó most itthon, Szombathelyen piheni ki a szezon fáradalmait.

- Kettős érzések kavarognak bennem, ha visszagondolok a mögöttem hagyott idényre - fogalmazott a Rohonci úton nevelkedett labdarúgó. - Mégiscsak a világ legjobb bajnokságában, a világ legjobb focistái között szerepelhetek. Tökéletesek a körülmények, nincsenek anyagi problémák, fantasztikus az angol futballközeg. Ráadásul a csapatom, ha nagy szerencsével is, de megőrizte első osztályú tagságát - jöhet tehát a második Premier League-szezonom. Ugyanakkor több lehetőségre vágyom, főleg az utolsó két hónap volt ebből a szempontból kellemetlen, ekkor már perceket sem kaptam. Mozgott a léc, a kiesés ellen harcoltunk, a tréner pedig inkább azokat a focistákat játszatta, akik mögött már jókora első ligás rutin volt.

- A napokban nyolc labdarúgót is elküldött a Hull City. Ön maradt a klubnál.

- Egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy távoznom kell, és azt is tudtam, hogy kölcsönbe sem küldenek el. Folyamatosan ott vagyok a szűk keretben. Az edzéseken jól pörgök, sérülés nem hátráltat. Az edző nem indokolta, hogy miért nem játszat, de érezteti, hogy hosszú távon számít rám. Ez a szezon az alkalmazkodásról szólt, próbáltam beilleszkedni egy új csapatba, és megszokni az új, gyorsabb tempót. Ráadásul még egy plusz egy éves szerződés köt a klubhoz. Sokat, 2,5 millió fontot fizettek értem, gondolom, a vezetők nem szeretnék, hogy ez a pénz kárba vesszen. Biztos vagyok abban, hogy az ősszel megkapom majd a lehetőséget a bizonyításra, csak rajtam múlik, hogy tudok-e élni vele.

- Hogyan tovább?

- Belevetem magam a munkába, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Az idén 24 bajnokit játszottam, ezzel jövőre is kiegyeznék - ám nem csereként, perceket kapva. Erwin Koeman, a válogatott szövetségi kapitánya számít rám a jövőben, de jelezte: szerencsésebb lenne, ha többet játszanék a Hullban. Minden erőmmel ezen leszek. Ha viszont a klubszereplésem veszélyezteti a helyemet a válogatottban, akkor bizony el fogok gondolkodni a jövőmön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!