Foci

2009.06.24. 02:28

Kiemelt a Viktória FC a Bajnokok Ligájában

Szombathely - Ma a svájci Nyonban kisorsolják a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjait. A Viktóriának itt még nem kell szerepelnie.

Vastag Nándor

A női Bajnokok Ligájának első kiírására 44 ország 53 csapata nevezett, a magyar színeket a bajnok Viktória FC Szombathely képviseli. A selejtezőben 28 együttesnek kell részt vennie, s mivel a vasiakat a 25. helyen emelték ki, így automatikusan a legjobb 32 közé kerültek. A mai sorsoláson - amin többek között a német Bayern München, az angol Everton és a dán Bröndby is érdekelt - négy hetes csoportot alakítanak ki, melyekből az elsők lépnek tovább. A 16 közé jutásért zajló meccsek párosításait - melyek oda-visszavágós rendszerben zajlanak szeptember 30-án és október 7-én - augusztus 14-én sorsolják ki.

- Megtisztelőnek érezzük, és örömmel vettük, hogy a 25. helyen emeltek ki minket - mondta Barczi Csaba, a Viktória elnöke. - A kiemelésnél az európai országok rangsora számít, a mögöttünk álló gyengébb csapatok, illetve a legjobb nyolc ország második helyezettje selejtez. Így legalább időt nyertünk, az utazással járó többletköltséget nem egy hónap alatt, hanem szeptember 30-áig kell előteremteni. Az ellenfelet illetően: jó lenne az erős, de kevésbé ismert csapatokat, mint az orosz Zvezda, elkerülni. Vagy verhető riválist szeretnénk, vagy egy erősebb csapatot, amire felfigyelnek: Bayern München, Arsenal, Everton, esetleg Lyon. Kazahsztánba anyagi okok miatt nem szeretnénk utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!