Foci

2009.09.12. 05:41

A Haladás a Győri ETO-val csap össze: "nekünk csak a győzelem az elfogadható"

Szombathely - Két hét szünet után folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A sereghajtó Haladás ma, 17.30-as kezdéssel a tabellán negyedik Győrt fogadja.

Tóth Gábor

A válogatott mérkőzései miatt két hét szünetet kaptak az NB I-es labdarúgóklubok. A hétvégén azonban a hetedik fordulóval már folytatódik a pontvadászat. A Haladás a szomszédvár Győrt fogadja. A tabellán elfoglalt helyezés - a Haladás utolsó, az ETO negyedik - a vendégek sikerét valószínűsíti. Ám a Győr idegenben azért nem olyan acélos: csak a Vasast verte meg (2:0), Kecskeméten (0:2) és Pápán (0:1) kikapott. A Haladás viszont győzelmi kényszerben van: lassan el kellene kezdeni a pontgyűjtést...

- Egy jól felkészített, masszív csapat érkezik hozzánk - kezdte az esélylatolgatást a kispadtól eltiltott Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője. - Ellenfelünk keretében sok a remek légiós, de a magyar játékosok is minőségiek. Agresszív futballt játszanak, kemény labdaszerzésekből gyors támadásokat indítanak. Stabilan védekeznek, és elég hatékonyan használják ki a helyzeteiket. Tanulmányoztuk a Győr futballját, tudjuk, hogy több rendszerben is tudnak játszani, és több taktikai elemet is használnak. Mindettől függetlenül nekünk csak a győzelem az elfogadható. Rosszul rajtoltunk, egy döntetlennel nem megyünk semmire. A kéthetes szünetben keményen dolgoztunk, próbáltuk rendezni sorainkat. Szép lassan talán visszatérünk a helyes, a tavaly járt útra. Schimmer és Oross felépült sérüléséből, mindketten játszanak. Molnárnak viszont családi gondjai vannak, nem tudom, hogy vállalja-e a meccset. A kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Rajos, Iszlai vagy Molnár, Lattenstein - Oross, Kenesei, Nagy G.A Haladás az elmúlt napokban több próbajátékost tesztelt - kevés sikerrel.

- A lett támadó Jurgis Kalns végül nem is jött el Szombathelyre - tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás klubmenedzserétől. - Olyan összeget kért előre, tesztelés nélkül, amibe egyszerűen nem mehettünk bele. Megköszöntük a brazil középpályás, Leandrinho szolgálatait. Nem jelentene komoly erősítést. Hasonló a helyzet a ghánai Tonival, az első csapatba most még nem férne be, valószínűleg vele sem kötünk szerződést. A libériai csatárt, Victor Carrt viszont még teszteljük, az ő sorsáról a jövő héten dönt a szakmai stáb.

Ezek is érdekelhetik