Foci

2009.09.29. 11:13

Magyar Kupa: Baja-Haladás a 16 közé jutásért

Szombathely - A Haladás NB I-es labdarúgócsapata holnap, 15 órás kezdéssel az NB III-as Baja vendégeként játszik Magyar Kupa mérkőzést, a győztes a legjobb 16 közé jut.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A papírforma a Haladás továbbjutását ígéri, hiszen a két csapat között kétosztályni különbség van. Ám a Baját nem illik lebecsülni. A kupaellenfél hat foduló után magabiztosan, hat győzelemml (18 rúgott, 2 kapott góllal) vezeti a tabellát az NB III. Dráva-csoportban. A csapat edzője az a Nagy Tamás, aki trenírozta már az élvonalbeli ZTE-t, PMFC-t. A játékoskeretben is sok ismerős, NB I-es múlttal rendelkező játékos van: Herbert Roland korábban védte a Pécs kapuját, Zsók József Dunaújvárosban, Győrben, Pápán, Vincze Zoltán Fehérváron és a Honvéd színeiben futballozott. De a Baját erősíti az a Suba János is, akit nem is olyan régen még a Haladás tesztelt.
- Egy masszív csapat lát minket vendégül, komoly ellenállásra számítok - fogalmazott Róth Antal, a Haladás trénere. - Ellenfelünk tavaly búcsúzott az NB II-től, de elnézve az idei eredményeit, jövőre már ismét a második vonalban lesz, ugyanis a nyáron alaposan megrősödött. A Baja hazai pályán fogad minket, a párharc egy meccsen dőlt el, egy mérkőzésen pedig bármi megtörténhet. Nagyon kell tehát figyelnünk. Nem beszélek mellé: nekünk a pályán kell igazolnunk, hogy NB I-es csapat vagyunk, jobbak vagyunk riválisunknál, győzelemre, továbbjutásra számítok. Sajnos a keretünk tovább fogyatkozott, a derekával bajlódó Tóth Péter is csatlakozott a maródiak listájához. 
A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Csontos - Lattenstein, Rajos, Molnár, Nagy G. - Oross, Simon A.
A Haladás  18 fős játékoskerettel  már ma délután nekivágott a közel 300 km-es útnak. A csapat Tolnán éjszakázik, de nem kért edzéslehetőséget a Baja pályáján.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél hosszabbítás, majd büntetők következhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!