Foci

2013.02.06. 19:03

Egy gól ide, egy oda az edzőmérkőzésen

Belek - A márciusi világbajnoki-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán Törökországban Fehéroroszországgal játszott edzőmeccset. A felek döntetlennel nyitották az évet.

Tóth Gábor

Magyar fölényben zajlott le az első félidő. Ennek megfelelően a vezetést is megszerezték a mieink. A 32. percben. Dzsudzsák hozta fel a labdát a bal szélen, felpasszolta Rudolf felé, aki átlépte, így került Szabicshoz, aki 17 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, és a kapuban kötött ki (0-1).

A folytatásban próbált bátrabb játékkal előrukkolni a házigazda, de nem igazán tudott újítani. Igaz, a 45. percben egy szöglet után Korcsmár a gólvonalról mentett.

Fordulás után viszont egy harcosabb, motiváltabb ellenfél várt a mieinkre, kiegyenlített lett a játék, egyenlített is a belorusz csapat. Az 58. percben Volodko ugrott ki egy remek indítással, a tizenhatoson belül tolt egyet a labdán, majd Korcsmár és Kádár szorításában, 17 méterről precízen a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

A magyar válogatott felpörgette e tempót, de már nem tudott a kapuba találni  a 70. percben Pintér közeli helyzeténél a gólvonalról tisztáztak a védők. A magyar válogatott több helyzetet dolgozott ki  főleg az első félidőben játszott jobban ellenfelénél , a kapuban Bogdánnak szinte semmi dolga nem volt, de a döntetlen tulajdonképpen igazságos eredmény.

 

 

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (0-1)

Belek, felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: B. Yildirim (török).

Fehéroroszország: Veremko  Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev  Kiszljak (Hacsaturjan, 78.), Dragun (Volodko, 54.), Putyilo, Bressan  Trubilo (Balanovics, 45.), Rogyionov (Hvascsinszkij, 78.). Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev.

Magyarország: Bogdán  Vanczák, Korcsmár, Mészáros (Böde, 65.), Kádár  Pintér Á., Hajnal  Koman (Koltai, 45.), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák   Rudolf (Elek, 45.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Gólszerzők: Volodko (58.), ill. Szabics (32.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!