Foci

2013.04.01. 16:15

Elbukta az Eb-t az U17-es válogatott

A hosszabbításban kapott góllal maradt le az Eb-ről az U17-es labdarúgó-válogatott. A magyarok 1-1-et játszottak a svédekkel, így csak a második helyen zártak.

Pum András

A csoportelsőségről döntő Magyarország-Svédország mérkőzés előtt mindkét csapat hat-hat ponttal állt, ám az északiaknak jobb volt a gólkülönbségük, így Rácz Barnabáséknak a döntetlen nem volt elég, nyerni kellett a szlovákiai Eb-re való kijutáshoz Pisont István szövetségi kapitány az Ordasi - Polgár, Talabér, Kecskés, Spandler - Nagy, Gazdag, Vida - Zsótér, Korozmán (Tihanyi, 77.), Rácz (Takács, 64.) összeállítású csapatnak szavazott bizalmat. Az Illés Akadémia-Haladásból tehát Rácz kezdőként 64 percet játszott, míg Tihanyi Olivér a 77. minutumban állt be a 2x40 perces találkozón Bedi Noel és Bölcsföldi Milán ezúttal nem kapott szerepet. A magyarok Zsótér góljával már a 2. percben megszerezték a vezetést, és az első félidőben végig uralták a játékot. Szünet után inkább az eredmény őrzésére törekedtek Kecskésék és ez a hosszabbításban, a 81. percben megbosszulta magát. Egy szöglet után Berisha kiegyenlített jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a svédek utaznak Szlovákiába.

Tihanyi Olivér az utolsó percekre állt be a svédek ellen. Fotó: Horváth Zsolt

A csoport végeredménye: 1. Svédország 7, 2. Magyarország 7, 3. Finnország 0, 4. Fehéroroszország 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!