Foci

2014.02.04. 13:05

Harmadszor nyertek a SZoESE futsalosai

Szombathely - Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg, így elmozdult a tabella utolsó helyéről a SZoESE NB I-ben újonc női futsalcsapata.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SEELTE-BEAC 5-1 (2-0)

Szombathely, 100 néző, NB I-es női futsalmérkőzés, vezette: Vass, Huszár (Borbás).

SZoESE: KISS E. – MEGYERI, Sipos, Lehota, ÜVEGES. Csere: Czene, Csibi, Nagy B., Tóth K., Orbán, Kovács N. Edző: Szimán Bálint.

Gólszerzők: Üveges 2, Sipos 2, Tóth K.

 

A 16. fordulóból előrehozott meccsen két remek győzelem után fogadta a tabellán egyetlen ponttal éppen előtte álló, idén még nyeretlen riválisát a SZoESE. A felek őszi meccsén 4-2-es ELTE-győzelem született.

Kicsit idegesen kezdték a meccset a szombathelyi lányok, talán az esélyesség szokatlan terhével birkóztak meg nehezen. Aztán a percek múlásával megnyugodott a házigazda, átvette az irányítást. A félidő hajrájában Üveges Katalin kétszer is betalált az ELTE kapujába, így nyugodtan vonulhatott szünetre a házigazda. Fordulás után egy szerencsés találattal ugyan gyorsan szépített a vendégcsapat, (23. perc: 1-2), ám a SZoESE nem roppant meg, ugyanis ekkor már nyugodtan, jól futsalozott, így a játékrész közepén ismét két gól volt a felek között (28. perc: 3-1). A folytatásban már csak egy csapat volt a pályán, végül biztosan nyert a SZoESE.

Üveges Katalin két góllal járult hozzá a győzelemhez. Fotó:: SZoESE

Remek formában van a télen sikeresen megerősített, „rendbe szedett" szombathelyi gárda, zsinórban harmadszor nyert, elmozdult a tabella utolsó helyéről. Újoncként ez igazán szép teljesítmény.

Szimán Bálint: – Nehezen indultunk, fásultak voltunk, de szerencsére kétgólos előnnyel mehettünk pihenőre. A félidőben azt kértem a lányoktól, hogy járassák a labdát és próbálják kicsalogatni az ellenfelet. Ez nagyjából sikerült is, hiszen újabb három gólt szereztünk, végül magabiztos sikert arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!