Foci

2015.06.07. 08:46

Vereség, de továbbjutás - Szerbia ellen folytatja a vb-t az U20-as futballválogatott

New Plymouth - Az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság utolsó, harmadik csoportmeccsén simán kikapott Nigériától a korosztályos magyar válogatott de továbbjutott.

Tóth Gábor

Magyarország- Nigéria 0 2 (0 1). New Plymouth, 3000 néző, U20-as válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zambrano (ecuadori).

Magyarország: Székely - Osváth, Kecskés Á., Talabér, Forgács - Nagy Á., Berecz Nagy D. (Oláh L., 67.), Németh M., Zsótér (Popov, 62.) Mervó (Kalmár, 45.). Szövetségi edző: Bernd Storck.

Gól: Awoniyi 2 (33., 54.).

Németh Márió és a csapat bejutott a nyolcaddöntőbe
Fotó: Unger Tamás

A mérkőzésnek tulajdonképpen tét nélkül futott neki a magyar csapat, hiszen az eredmények szerencsés alakulása folytán már korábban kiderült, hogy vereség esetén, csoportharmadikként is továbbjut az egyenes kieséses szakaszba sőt, majdnem jobbnak tűnt a harmadik hely a csoportban, hiszen a másodikra Németország vár a folytatásban. Talán a tét hiányának is betudható, hogy a magyar válogatott erőtlen, pontatlan futballal rukkolt elő és simán kikapott az idei Afrika-bajnoktól. A Haladás sérüléséből felépült futballistája, Németh Márió visszatért a kezdőcsapatba, végigjátszotta a meccset.

Az E csoport végeredménye: 1. Brazília 9 pont, 2. Nigéria 6, 3. Magyarország 3, 4. Észak-Korea 0.

A legjobb 16 között a Mali, Uruguay, Mexikó hármas előtt végző Szerbia vár a csapatunkra. A találkozót szerdán rendezik addig rendezni kell a sorokat.

Címkék#u-20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!