Foci

2015.11.02. 06:33

Erős pontot tett az i-re

A Rábatótfalu-Nádasd sportszerű mérkőzésen megérdemelten nyert a hazai csapat.

Horváth R. László

RÁBATÓTFALUI SE - NÁDASD KSE 2-1 (1-0)

Rábatótfalu, 170 néző V: Kovács Zs. (Horváth P., Vígh P.)

RÁBATÓTFALUI SE: Tóth – Réczeg, Mikos, Balázs, Hevesi, Erős, Bouti, Düh (Ráncsik), Salamon (Kóczán), Huszár, Anderkó G. (Anderkó M.)

NÁDASD KSE: Esztergályos – Balázs, Csenterics T., Csenterics J., Podlaviczki, Azanger, Horváth (Szakály), Takács Á., Takács M., Szabó (Biczó), Pesti (Zsoldos)

Az 5. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: jobbról belőtt labdára Huszár rajtolt, aki védőjével a nyakán a kapu jobb oldalába lőtte a játékszert 1-0. Tíz perccel később Bouti távoli lövése jelentett némi izgalmat. Félórányi játékot követően Anderkó G. tornáztatta meg Esztergályos kapust, aki a bal felső sarok elől tenyerelte a labdát az alapvonalon túlra.

Huszár az ötödik percben vezetést szerezett a hazaiaknak
Fotó: Horváth R. László

Fordulást követőn az 50. percben a hazaiak kapujában landolt a labda, a találatot a játékvezető les címén annulálta. Nyolc perccel később tűzijátékot rendeztek a vendégjátékosok, de a hazaiak cerberusa mindannyiszor jókor volt jó helyen. A 60. percben Takács M., lépett meg a baloldalon, lövésszerű beadása nyomán a labda elsuhant a kapu előtt.

A 69. percben érdekes eseménynek lehettünk szem- és fültanúi: Kovács játékvezető kiment a nézőkhöz, a korláthoz „beszélgetni”. Hozzátartozik az esethez, hogy néhány „vendégszurkolónál” felbüffent a kisfröccs, nem a játékot nézték, hanem a játékvezető ítéletét és annak helyességét vonták kétségbe nem odaillő szavakkal. Egy hölgyszurkoló hetven perc alatt többször káromkodott, mint ahányszor levegőt vett magához.

A pirosmezes vendégek meggyőzték a játékvezetőt, aki egalizálta az eredményt

A közjátékot követően Bouti kihagyta a kihagyhatatlannak tűnő ziccert. A 81. percben Takács M. fejéről a tótfalusi kapuba került a labda, a partjelző lest intett. A játékvezető szabadrúgást ítélt, a vendégjátékosok egyemberként rohantak az asszisztens felé, Kovács sípmester engedvén a nádasdiak heves reakciójának, a pálya középpontjára mutatott. 1-1. A 87. percben Erős jól helyezett, 14 méterről leadott lövése után a játékszer a vendégcsapat kapujának jobb alsó sarkában kötött ki. 2-1.

A hazai csapat saját magának tette nehézzé a mérkőzést, játékosai sokszor „énekeltek”, ami miatt besárgultak. Amikor a focival törődtek, akkor szemre is tetszetősen játszottak. A verőfényes őszi délutánon lejátszott, sportszerű mérkőzésen megérdemelten nyert a hazai csapat.

Erős a saját 16-án belül felszabadított, két perc múlva megszerezte a győztes találatot

Megjegyzendő, hogy a sorsolás elkészítésének idejében figyelembe kellett volna venni, hogy ezen a vasárnapon (nemcsak) a keresztény világ Mindenszentek-napját ünnepli. Szerencsésebb lett volna a mérkőzést egy nappal korábban rendezni, már csak a nézőszám miatt is

Jók: Mikos, Ráncsik, Huszár, Tóth, illetve Pesti, Takács Á.

U19-es mérkőzés:
RÁBATÓTFALUI SE - NÁDASD KSE 3-2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!