Foci

2017.03.02. 18:10

Cyprus Cup: mindkét csapat kikapott

Paralimni, Umag - Vereséggel kezdte a Cyprus Cup elnevezésű, 12 csapatos tornát a magyar női labdarúgó-válogatott. Markó Edina szövetségi kapitány csapata Walestől kapott ki 2-0-ra. Az U19-es csapat pedig Horvátországban maradt pont nélkül.

Pum András

A magyar együttes a Szőcs - Papp, Tóth G., Tálosi (Demeter 46.), Szabó V. - Fenyvesi (Siklér, 89.), Csiszár - Magyarics (Németh L., 60.), Rácz (Nagy Á., 80.), Zeller - Vágó összeállításban szerepelt Wales ellen. Kiegyenlített meccset vívott egymással a két csapat, az első negyedórában a magyarok domináltak, majd a walesiek vették át az irányítást, és a 34. percben, egy bedobást követően megszerezték a vezetést. A folytatásban mindkét csapat előtt hasonló számban alakultak ki lehetőségek. Szünet után a magyar válogatott volt aktívabb, a 67. percben mégis a walesiek használtak ki egy védelmi hibát, és szereztek újabb gólt. A Viktória futballistái közül Tálosi Szabina végig, Magyarics Zoé egy órát játszott, Siklér Kinga a 89. percben állt be.

A Viktória támadója, Magyarics Zoé egy órát futballozott
Fotó: Unger Tamás

- Nem érheti kritika a játékosokat, akaraterőben, küzdésben hozták, amit vártunk tőlük, de a walesiek frissebbek voltak, jobban jöttek ki a döntő pillanatokból - értékelt Markó Edina.

A magyar csapat pénteken 17.30-kor Írország ellen játszik.

Nem sikerült a rajt az U19-es válogatottra épülő magyar B együttesnek sem. Turtóczki Sándor szövetségi edző alakulata a hatcsapatos Isztria Kupán a házigazda horvátok ellen játszotta első csoportmeccsét, és 2-0-s félidőt követően 3-0-ra kikapott. A magyar csapat a Varga L. - Fél (Kun, 46.), Csigi, Turányi (Oláh, 46), Pilán - Csányi, Németh H., Kiss G. - Kiss S., Süle (Csiki, 73.), Gelb összeállításban futballozott. A viktóriás Kun Barbara a szünetben lépett pályára. A magyarok ma 15.30-kor Bosznia-Hercegovina ellen meccselnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!