Foci Eb

2016.06.15. 08:57

"Fantasztikus érzés magyarnak lenni és győzelmet ünnepelni Franciaországban!"

Bordeaux - Több szombathelyi, Vas megyei drukker is helyszínen, Franciaországban szurkolta ki kedden este a magyar válogatott Ausztria elleni 2-0-s győzelmét. Keringer Zsolt a Haladás Szurkolói Kör elnöke - és kis csapata - is Bordeauxban, testközelből élhette át az eseményeket.

Tóth Gábor

- Már hétfő este sokan megérkeztünk Bordeauxba, és ismerkedve a várossal szinte percről percre magyar szurkolókba botlottunk. Az első mondata mindenkinek egyből a „Ria, Ria, Hungária! vagy a „Hajrá magyarok!"volt. Így köszöntöttük egymást, szinte otthon éreztük magunkat - kezdte a beszámolót Keringer Zsolt. - Este megnéztük a válogatott szálláshelyét. Fiainkat nagyon komoly védőőrizettel látták el, mely alapjaiban megnyugtató, de egyben szomorú is, hogy ma már csak ilyen körülmények között lehet megrendezni egy nemzetközi tornát. Fegyveres rendőrök, biztonsági emberek vették körül a szállodát.

- Kedden délelőtt, ahogy a csapat is, pihentünk, próbáltunk ráhangolódni a meccsre - folytatta Keinger Zsolt. - A szállásunkon is nagyon sok magyar volt, egész nap szólt a zene, ami serkentően hatott a táborra. A mérkőzés kezdete előtt körülbelül három-négy órával már ott voltunk a stadion közelében. Egy parkolóban gyülekeztünk, egyre nőtt a tömeg, és szerencsére egyre több szombathelyi szurkolóval futottunk össze. Nagyon jó érzés volt részese lenni ennek a közösségnek, a szurkolók barátként üdvözölték egymást - és mindenki roppant bizakodó volt. Benne volt a levegőben a dac is, hogy most aztán, 44 év után megmutatjuk, hogy igenis van csapatunk! A kezdésre pedig a magyaroknak kijelölt szektor zsúfolásig megtelt!

- A mérkőzést kicsit megilletődve kezdtük, ekkor megijedtünk, aztán fokozatosan felvettük a ritmust, a második félidőre pedig kifejezetten remekül sikerült - vélekedett Keringer Zsolt. - A magyar tábor végig buzdította a csapatot és ez meglátszott a játékosok teljesítményén is, mert érezték, hogy „itthon vagyunk"! Számunkra, a Szombathelyről érkezők számára pedig kettős ünneppel zárult a meccs. Hiszen Király Gabi megmutattat, hogy ki a király, Guzmics Ricsi ismét a védelem oszlopa volt, Stieber Zoli gyönyörű találata pedig élményszámba ment! A meccs után több órán keresztül ünnepeltük a csapatot a stadion mellett - hozzá kell tennem, hogy a rendkívül sportszerű sógorok adták a zenei aláfestést!

- Most megyünk Marseille-be és bízunk benne, hogy az álom folytatódik tovább, és a csapattal közösen meghódítjuk Európát! Aki csak tud, induljon el, mert nagyszerű a hangulat és egy életre szóló élménynek lehet a részese! Fantasztikus érzés magyarnak lenni és győzelmet ünnepelni Franciaországban! Ezt szavakkal nem lehet elmondani, át kell érezni! Hajrá Hali, hajrá magyarok! - zárta szavait Keringer Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!