Foci Eb

2016.06.15. 15:06

Nincs lazítás!

Címkék#eb#foci

Mougins - Elégedetten, boldogan, de higgadtan nyilatkozott a magyar-osztrák (2-0) meccs másnapján Stieber Zoltán, a magyar válogatott második gólját szerző szélsője.

Tóth Gábor

- Roppant boldogok vagyunk, hogy ilyen nagyszerű sikerrel kezdtük az Eb-t - árulta el Stieber Zoltán. - Örültünk, ünnepeltünk a meccs után, de természetesen ilyenkor nem szabad belecsapni a lecsóba, ugyanis egymást érik a meccsek, profiként kell viselkedni. Megható volt látni a különböző internetes videókon, televíziós tudósításokban, hogy mekkora örömet okoztunk a magyar embereknek. Igyekszünk a folytatásban is meghálálni a szeretetüket, a szurkolásukat.

Fotó: MTI

- Nehéz időszakon vagyok túl, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban alig-alig játszottam a klubcsapatomban - árulta el a 27 esztendős, 13-szoros válogatott labdarúgó. - Magam is sok helyütt hallottam, olvastam, hogy nem biztos a helyem az Eb-keretben. De én január óta nagyon sokat beszéltem telefonon Bernd Storck szövetségi kapitánnyal - szinte ő tartotta bennem a lelket. Éreztem a bizalmát, így joggal reménykedtem, hogy utazhatok az Eb-re. Aztán amint bekapcsolódtam a felkészülésbe, azon voltam, hogy minden egyes edzésen bizonyítsam a szakmai stábnak, hogy ott a helyen a keretben. Örülök, hogy utazhattam, és örülök, hogy pályára léphettem Ausztria ellen.

- Szép gólt rúgtam, pályafutásom egyik legszebb, talán legfontosabb gólját, de nem az a lényeg, hanem hogy győztünk - vélekedett Stieber Zoltán. - A kapitány azzal a feladattal küldött pályára, hogy támadjam le az ellenfelet, zavarjam meg a védőket, szerezzek labdát, vegyek részt a kontrákban - hiszen ekkor már emberhátrányban futballozott Ausztria. Bejött a terv, egy ilyen szituáció végén rúgtam a második gólt. De előtte is akadt több lehetőségünk az osztrák kapu előtt.

- Nincs pihenés, szerdán már két edzésünk volt, csak azok kaptak kisebb pihenőt, akik sokat játszottak kedden. Sajnos Fiola, Kádár és Lovrencsics sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy szombaton mindenki pályára léphet. Mert mindenkire szükségünk van - zárta szavait Stieber Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!