Gazdaság

2007.09.06. 02:27

Magyar Disneyland

A szakemberek szerint hazánk versenyképessége szempontjából a magas adók számítanak az egyik legnagyobb negatívumnak. Mert igaz, hogy az itteni adót ...

Kiss Tamás

Na, de hiába morognak a szakemberek és főleg az említett adóterhek alatt nyögő dolgozók, mert ha a befizetéseknek van értelme, akkor igenis tessék csak rendesen és rendszeresen a pénztárcába nyúlni! Ha van koncepció és látszik a fény az alagút végén!

Márpedig nálunk sok minden látszik! Kitörési pontként fénylik például az idegenforgalom, amelynek felfuttatásához a hozzáértők szerint igazi attrakciók kellenek, és ha kellenek, hát lesznek is. Én mindenképpen ide sorolom az M6-os autópálya Dunaújváros és Pécs közötti 200 milliárdot kóstáló szakaszát, melynek kialakítása során a tervek szerint kilenc (!) viadukt és négy (!) alagút is épül. Akadnak, akik szerint a sztrádát néhány kilométerrel keletebbre, a Mecsek lejtőitől messzebb elvezetve aligha volna szükség ennyi építményre, de aki így beszél, az semmit sem ért abból, hogy a döntéshozókat ez esetben vélhetően nem a spórolás, hanem egy turisztikai látványosság létrehozásának logikája vezette. És bejöhet a húzás! Mert ki ne lenne kíváncsi arra, hogy miként lehet dimbek és dombok közé megannyi völgyhidat építeni és lankás terepen alagutakat fúrni? Igen! A világ minden tájáról özönlenek majd az emberek és fizetnek, hogy lássák a magyar csodát. Ez kell majd nekik, nem Disneyland! Rájönnek, hogy Párizsnál sokkal szórakoztatóbb a nagy magyar valóság!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!