Gazdaság

2008.09.18. 02:29

Újabb gyártást indítottak

Szentgotthárd - A századik születsénapján új, környezetbarát modellről adott hírt a General Motors. A GM Powertrain-Magyarországnál pedig szintén az ünnep alkalmával új motorgyártási projektet indítottak.

Kiss Tamás

A Volt sorozatgyártású modelljének bemutatása fantasztikus módja a második évszázad megnyitásának! , fogalmazott Rick Wagoner, a GM elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: a Volt jól szimbolizálja a GM erős elkötelezettségét a jövő felé. Rick Wagoner arról is szólt, hogy a GM hatalmas lehetőségek előtt áll, s elkötelezett abban, hogy az iparág vezetője legyen. Véleménye szerint a világ a nagy áttörésre vár, mely választ ad a jelen energiai és környezetvédelmi kérdéseire. A GM pedig jelentős szereplő kíván lenni ebben a versenyben. Az elnök elmondta, a Chevy Volt szimbolizálja mindazt, ami ma a GM-et jelenti: a modern technológiát, az izgalmas designt, a gyors és hatékony termékfejlesztést, és talán még ennél is többet: a GM erős, elkötelezett jövőbe vetett hitét, azt a technológiai innovációt, melyre manapság az iparnak szüksége van ahhoz, hogy választ adjon a ma és a holnap energiai és környezetvédelmi kihívásaira is.

A GM jövője most kezdődik! , mondta Rick Wagoner, s szavai a közvetítés által a GM szentgotthárdi gyárának számos dolgozójához is eljutottak.

S ha már Szentgotthárd: nos, a gyárban ugyancsak az ünnep alkalmából egy másik, az itteniek életét még inkább befolyásoló esemény is történt, nevezetesen elindult a Family 1-es motorcsalád legújabb harmadik generációs tagjainak, a nemrégiben bemutatott Opel Insignia modelljeibe szerelt 1.6 és 1.8 literes benzinüzemű motoroknak a szériagyártása.

S hogy miért fontos ez?

Nos, mint arról korábban már beszámoltunk, a GM Powertrain-Magyarország Kft. az anyacégen belül jó eséllyel, de közelsem egyedüliként pályázik a negyedik generációs motorok gyártási projektjének elnyerésére, s e versenyben minden részeredmény fontos lehet. A döntéshozók minden bizonnyal figyelembe veszik majd a cég kiemelkdő teljesítményét a balesetmentes munkaórák területén, s hogy a gotthárdi egység a legismertebb japán vállalatirá-nyítási rendszer, a TPM díját is elnyerte. Szintén sokat nyomhat a latban a General Motors felső vezetésétől nemrégiben kapott elismerés, s minden bizonnyal ebbe a sorba tartozik az említett Insignia erőforrások sorozatgyártásának elindítása.

Legalábbis erre utaltak Chuck McElyea szavai, aki a Family 1-es motorok globális termékigazgatójaként ünnepi beszédében többször is kihangsúlyozta: nem véletlen, hogy ebből a nagy odafigyelést, minőségi munkát igénylő projektből a szentgotthárdi gyár is kiveheti a részét.

- Remélem, hogy ez a kiváló csapat a negyedik generációs motorok gyártásában is szerepet kap majd - fogalmazott Chuck McElyea, s - talán mondani sem érdemes - szavait nagy örömmel vették a szentgotthárdiak.

- Valóban előremutató eredmény, és büszkék is lehetünk rá, hogy a globális piacra termelhetünk. Ezzel együtt egy pillanatra se feledhetjük el, hogy rendkívül sok múlik a munkánk minőségén és hatékonyságán - kommentálta a fentieket Paizer Andor, a GM Powertrain-Magyarország Kft. vezérigazgatója.

- Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk hibátlanul dolgozni, s én hiszek abban, hogy a szentgotthárdi csapat ennél a projektnél is képes lesz bizonyítani - bizakodott a vezérigazgató.Rick Wagoner vezérigazgató szerint a GM számára most kezdődött a jövő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!