Gazdaság

2009.03.09. 03:28

Csalódott a kamara a képviselőkben

<b>Szombathely</b> - Elsőre nem sikerült, a vasi kamara elöljárói azonban nem adják fel, hogy közös lobbizásra bírják a megye országgyűlési képviselőit.

Kiss Tamás

Valljuk be, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége szinte a lehetetlennel próbálkozott, amikor megpróbálta egy asztalhoz ültetni, s a vasi gazdaság bajainak hatékony orvoslása okán közös nevezőre hozni a megye országgyűlési képviselőit. Mint a fórumról tartott kamarai sajtótájékoztatón kiderült, Szabó Lajos és dr. Ipkovich György a meghirdetett délutáni dőpont helyett csak délelőtt értek rá, ketten - Kovács Ferenc és Ágh Péter - pedig oda sem értek a kamarába. Az így rendhagyóvá lett fórumról tartott sajtótájékoztatón KovácsVince, a VMKIK elnöke elmondta: a megjelent képviselők nem tudtak elszakadni pártjuk aktuális szólamaitól, s kiderült, nem létezik olyan közös minimálprogram, amely alapján országos szinten együtt léphetnének fel, lobbizhatnának a megye gazdaságáért. Az elnökségi tagok közül később Fekete Lajos, Cseri József és Bukvai Albertné, majd Kiss Sándor főtitkár is csalódottságukról beszéltek, mindannyian kifogásolták, hogy konkrétumok helyett csak jelszavakat hallottak.

Pedig megoldásra váró feladat - egyebek mellett az adózás, a szakképzés, a közigazgatás, a szociális rendszer terüteien - országos és helyi szinten is bőven akadna, a politikusok azonban mintha még mindig nem értenék, hogy összefogás nélkül nem lehet kilábalni a válságból. A sajtótájékoztatón megjelent kamarai elöljárók végül nyomatékosították, hogy nem hagyják ennyiben a dolgot, és újabb megbeszéléseket szerveznek, hogy a megye érdekében közös munkára bírják az országgyűlési képviselőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!