Gazdaság

2009.04.23. 02:27

Vicces felirat a kukásedényeken

Bécs - Humoros feliratokkal látják el a jövőben a bécsi szemetes-edényeket, hogy minél több ember figyelmét hívják fel rájuk. A legjobb kukaszólásokról interneten lehet szavazni.

Vas Népe

Hamut a fejembe; Éjjel-nappal nyitva; A papírjait, legyen szíves!; Loch mess; Olyan üresnek érzem magam - ilyen humoros mondásokkal látják el a jövőben a bécsi szemetesedényeket, hogy még több embert vegyenek rá a használatukra - írja a Compress. Az utcai hulladékgyűjtő edények felcédulázása a Tiszta város akció része. Ennek keretében 20 százalékkal, 200 fővel növelték az utcaseprők számát, és létrehoztak egy harminc emberből álló gyorsreagálású hadtestet is, amely a város bármely pontján azonnal bevethető. A hagyományos köztisztasági feladatokon túl rendet raknak a gyűjtőszigetek környékén, és összeszedik az elárvult bevásárlókocsikat.

Bécsben városszerte 15 ezer utcai szemetes áll a városlakók és a turisták rendelkezésére, ezeket most még feltűnőbbé igyekeznek tenni. Ezt a célt szolgálja a szemetesedények dereka és a bedobónyílás körül futó narancssárga csík.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!