Gazdaság

2009.06.17. 02:28

Szelektív gyűjtés: élen az értelmiség

Budapest - A magyar felnőtt lakosságnak mindössze a harmadát érdekli a környezetvédelem - tartalmazza a GfK Hungária és a TÁRKI közös felmérése.

Vas Népe

A magyar lakosság környezetvédelemhez, környezettudatos életmódhoz való viszonyát vizsgáló, a távirati irodához eljuttatott felmérés szerint hasonló arányban vannak azok, akik azt vallják magukról, hogy hajlandóak is tenni környezetünk védelméért.

A magyar lakosság 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy valaha is szelektíven gyűjtötte a szemetet. A szelektív hulladékgyűjtés terén a társadalom egynegyedét kitevő értelmiségi, illetve legmagasabb jövedelmi státusú csoportok járnak az élen. Körükben a szelektív hulladékgyűjtők aránya eléri a 60 százalékot is. Csekélyebb mértékben aktívak a szelektív hulladékgyűjtésben a kevésbé tehetős csoportokba tartozók. Ezen felül a fiatalok többsége is alacsony hajlandóságot mutat a szelektív hulladékgyűjtés iránt. A társadalmilag legszegényebb réteg hajlandó a legkevésbé védeni a környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!