Gazdaság

2009.09.07. 10:13

Belépett a munkaadók szövetségébe a Magyar Lapkiadók Egyesülete

Budapest - Szeptembertől a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tagja a Magyar Lapkiadók Egyesülete.

MTI

Erről Havas Katalin, a szervezet főtitkára közleményben tájékoztatta az MTI-t, megemlítve: az MLE "szükségesnek tartja, hogy minden lehetséges fórumon kiálljon a sajtószakma jövőjéért".

A 156 milliárdos forgalmú, érdekkörében - a kapcsolódó területekkel - csaknem ötvenezer munkavállalót foglalkoztató nyomtatottsajtó-ipar egyetlen hazai érdekvédelmi szervezete jó lehetőséget lát abban, hogy az MGYOSZ-szal közösen lépjen fel több érdekképviseleti területen - írta a főtitkár.
    
Hozzátette: a belépéssel a Gazdasági Érdekegyeztető Fórum nyújtotta lehetőségeket kihasználva akarnak részt venni a kormányzati szervekkel folytatott párbeszédben, különösen a gazdasági-üzleti környezet fejlesztése, a gazdasági növekedés elősegítése kérdéseiről. 

Azt remélik, hogy az MGYOSZ-tagsággal több lehetőségük nyílik a jogszabály-előkészítésben való részvételre, és az MLE-nek módja lesz egy újabb fórumon megfelelő súllyal elmondani véleményét országos jelentőségű témákban, részt venni magas szintű iparági egyeztetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!