2010.06.18. 02:28
Esterházy-borok: a palackba zárt Fertő-vidék
Az Esterházyak több mint 250 éve foglalkoznak szőlőtermesztéssel a Fertő-tó közelében, s a Lajta-hegység déli lejtőin lévő kitűnő termőhelyi adottságú dűlőikben.
A borászat teljes kapacitása évi 500 ezer palack, melynek mintegy 60 százalékát Ausztriában értékesítik. Legfontosabb exportpiacaik közé tartozik még Németország, Svájc, Japán, Kína és Nagy-Britannia. A termelés kétharmadát vörösborok, míg egyharmadát a fehérborok teszik ki. A legmodernebb reduktív technológia mellett a borászat mintegy 600 barrique hordót is használ borai érlelésére.
Korábban a kismartoni kastély pincéjében történt a borkészítés, ám miután ezt a helyet kinőtték, fejlesztésbe kezdtek. 2006-ban, több mint 6 millió eurós beruházással közeli Trausdorfban (Darázsfalva) épült fel a napjaink csúcstechnológiájával felszerelt pincészet.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
A borászat teljes kapacitása évi 500 ezer palack, melynek mintegy 60 százalékát Ausztriában értékesítik. Legfontosabb exportpiacaik közé tartozik még Németország, Svájc, Japán, Kína és Nagy-Britannia. A termelés kétharmadát vörösborok, míg egyharmadát a fehérborok teszik ki. A legmodernebb reduktív technológia mellett a borászat mintegy 600 barrique hordót is használ borai érlelésére.
Korábban a kismartoni kastély pincéjében történt a borkészítés, ám miután ezt a helyet kinőtték, fejlesztésbe kezdtek. 2006-ban, több mint 6 millió eurós beruházással közeli Trausdorfban (Darázsfalva) épült fel a napjaink csúcstechnológiájával felszerelt pincészet.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Korábban a kismartoni kastély pincéjében történt a borkészítés, ám miután ezt a helyet kinőtték, fejlesztésbe kezdtek. 2006-ban, több mint 6 millió eurós beruházással közeli Trausdorfban (Darázsfalva) épült fel a napjaink csúcstechnológiájával felszerelt pincészet.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Korábban a kismartoni kastély pincéjében történt a borkészítés, ám miután ezt a helyet kinőtték, fejlesztésbe kezdtek. 2006-ban, több mint 6 millió eurós beruházással közeli Trausdorfban (Darázsfalva) épült fel a napjaink csúcstechnológiájával felszerelt pincészet.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Az egyedülálló borászati technológiának is köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. Az új pince megépítése mérföldkőnek számít nagy múlttal rendelkező borászat életében, hiszen ennek eredményeként piacvezetők lettek a bortechnikai újítások alkalmazásában. A modern pinceépítészet jegyeit magán hordozó épület azonban nem csak top minőségű borok előállításához kínál kitűnő feltételeket, hanem kóstolókhoz, s különféle rendezvényekhez is.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Szőlőfajtáik között megtalálhatók a klasszikus osztrák fajták, mint a Zweigelt, a kékfrankos vagy a zöld veltelini, de emellett több nemzetközileg kedvelt és ismert fajta, mint a chardonnay, Pinot Noir, vagy a merlot.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Az új pincészet átadását követően az Esterházy borok mind belső tartalmukban, mind külső megjelenésükben teljesen megújultak. A pincészet borcsaládja különböző árfekvésű és minőségi borokat vonultat fel több termékvonal keretében, kezdve a mindennapi fogyasztásra szántaktól egészen a különleges alkalmakkor fogyasztandókig.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
Boraik, amelyek kultúrát is közvetítenek, kedvező fogadtatásra találtak az egész világon: Angliától Japánig, Dél-Koreától egészen Németországig. Ezt bizonyítja az a sok szakmai elismerés, amelyben a boraik eddig részesültek.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.
A pincészet nemzetközi rangját jelzi, hogy Hugh Johnson, a világszerte ismert és elismert borszakíró a közelmúltban látogatást tett az Esterházy Pincészetben és a kismartoni kastély Haydn-termében több száz érdeklődő részvételével borszemináriumot tartott.