Gazdaság

2010.09.14. 05:28

Eső áztatta borfesztivál a budai várban

A borászok szerint az idei budavári borfesztivál időjárása éppen olyan volt, mint amilyen az esztendőé: gyakran esett, de azért időnként azért volt némi jó idő is.

Erős D. Zoltán

A budapesti nemzetközi borfesztiválon tizenöt ország több mint kétszáz borászata mutatta be kínálatát. A hazaiak közül a budavári borkiállításon és vásáron inkább a nagyobb borászatok voltak jelen, míg a kézműves borászok jellemzően egy héttel korábban, a szentendrei szüreti sokadalomban mutatkoztak be. Különlegességnek számított az, hogy díszvendégként a Kárpát-medence magyar pincészeteinek a boraival ismerkedhettek meg a honi borbarátok. Szlovákiai, szerbiai, szlovéniai, erdélyi és burgenlandi borokat is kóstolhattak az érdeklődők.

Az idén vasi résztvevője is volt a borászok nemzetközi seregszemléjének. Szombaton délután Dénes Tibor mutatta be az érdeklődőknek Ság-hegyi borait. A közönség részéről különös figyelem nyilvánult meg a furmint, valamint az olaszrizling iránt. A borbarátok mellett borkereskedők és a szakértők is nagy számban keresték fel a standot. A bemutató után Dénes Tibor a Kárpát-medence magyar borászainak kínálatára volt kíváncsi. A tapasztalatait összegezve elmondta: érdekes borokat kóstolt. A fesztivál adta lehetőséget kihasználva igyekezett további ismereteket szerezni a furmintkészítéshez. Ami pedig az itthoni feladatokat illeti: bár felkészültek a szüretre, ennek a megkezdésére még éppen az idei - finoman fogalmazva -, változatos időjárás miatt várni kell.

A budapesti nemzetközi borfesztiválon tizenöt ország több mint kétszáz borászata mutatta be kínálatát. A hazaiak közül a budavári borkiállításon és vásáron inkább a nagyobb borászatok voltak jelen, míg a kézműves borászok jellemzően egy héttel korábban, a szentendrei szüreti sokadalomban mutatkoztak be. Különlegességnek számított az, hogy díszvendégként a Kárpát-medence magyar pincészeteinek a boraival ismerkedhettek meg a honi borbarátok. Szlovákiai, szerbiai, szlovéniai, erdélyi és burgenlandi borokat is kóstolhattak az érdeklődők.

Az idén vasi résztvevője is volt a borászok nemzetközi seregszemléjének. Szombaton délután Dénes Tibor mutatta be az érdeklődőknek Ság-hegyi borait. A közönség részéről különös figyelem nyilvánult meg a furmint, valamint az olaszrizling iránt. A borbarátok mellett borkereskedők és a szakértők is nagy számban keresték fel a standot. A bemutató után Dénes Tibor a Kárpát-medence magyar borászainak kínálatára volt kíváncsi. A tapasztalatait összegezve elmondta: érdekes borokat kóstolt. A fesztivál adta lehetőséget kihasználva igyekezett további ismereteket szerezni a furmintkészítéshez. Ami pedig az itthoni feladatokat illeti: bár felkészültek a szüretre, ennek a megkezdésére még éppen az idei - finoman fogalmazva -, változatos időjárás miatt várni kell.

Az idén vasi résztvevője is volt a borászok nemzetközi seregszemléjének. Szombaton délután Dénes Tibor mutatta be az érdeklődőknek Ság-hegyi borait. A közönség részéről különös figyelem nyilvánult meg a furmint, valamint az olaszrizling iránt. A borbarátok mellett borkereskedők és a szakértők is nagy számban keresték fel a standot. A bemutató után Dénes Tibor a Kárpát-medence magyar borászainak kínálatára volt kíváncsi. A tapasztalatait összegezve elmondta: érdekes borokat kóstolt. A fesztivál adta lehetőséget kihasználva igyekezett további ismereteket szerezni a furmintkészítéshez. Ami pedig az itthoni feladatokat illeti: bár felkészültek a szüretre, ennek a megkezdésére még éppen az idei - finoman fogalmazva -, változatos időjárás miatt várni kell.

Az idén vasi résztvevője is volt a borászok nemzetközi seregszemléjének. Szombaton délután Dénes Tibor mutatta be az érdeklődőknek Ság-hegyi borait. A közönség részéről különös figyelem nyilvánult meg a furmint, valamint az olaszrizling iránt. A borbarátok mellett borkereskedők és a szakértők is nagy számban keresték fel a standot. A bemutató után Dénes Tibor a Kárpát-medence magyar borászainak kínálatára volt kíváncsi. A tapasztalatait összegezve elmondta: érdekes borokat kóstolt. A fesztivál adta lehetőséget kihasználva igyekezett további ismereteket szerezni a furmintkészítéshez. Ami pedig az itthoni feladatokat illeti: bár felkészültek a szüretre, ennek a megkezdésére még éppen az idei - finoman fogalmazva -, változatos időjárás miatt várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!