Gazdaság

2011.10.20. 17:12

Megnyílt a BNV: otthon, divat, gasztronómia sztárokkal és újdonságokkal

Az idén immár 115. alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Nemzetközi Vásár. A jubileumi kiállítás sok újdonsággal lepi meg a látogatókat, ugyanakkor a hagyományokhoz is hű marad. Több szórakoztató program és a bővített tematikában az otthon és a divat mellett az Ízvilág és a Kölyökparádé is helyet kapott.

Osváth Sarolta

A több mint százéves múltra visszatekintő vásárt megelőző sajtótájékoztatót is a jubileum jegyében, a még felújítás alatt lévő Városligeti Műjégpályán, az első, a millennium évében megtartott BNV színhelyén rendezték. Az idén a szokásosnál későbbi időpontban, október 19-23. között nyitva tartó BNV hagyományosan közönségvásár, háziasszonya Keleti Andrea. Az idén tíz ország 350 kiállítója 30 ezer négyzetméteren mutatkozik be, a nagyvilágot számos távol-keleti és közép-európai cég képviseli.

Nagy örömünkre visszatért a divat, az öltözködés - a Nők világa címszó alatt gazdag programokat, látványos divatbemutatókat élvezhetnek a hölgylátogatók, jó közérzetükről interaktív szépségszigetek, táncoktatás és ékszerbemutatók gondoskodnak. A különleges kifutón bemutatkoznak a tv2 Divatkreátor című műsorának ruhatervezői is, akik BNV-ihletéssel alkották meg költeményeiket. De megérkezik az év legnagyobb divateseménye, a Gombold újra! is, ismét együtt látható lesz a 35 díjnyertes alkotás.

A szervezők a fiúkra külön is gondoltak: sport, vadászat, autók és európai díjnyertes szórakoztató elektronikai cikkek adják meg a módját a Férfiak világának.

A BNV egyik hagyományos sikertémája az Otthonunk világa, ahol a berendezési tárgyak és használati cikkek gazdag választéka mellett otthontervező szakemberek is fogadják a vásárlókat. A Lakberendezők Országos Szövetségének Trendszigetén például generációk egymás mellett éléséhez adnak javaslatokat. Kert és környezet, szegletek és terek, divat és stílus: minden négyzetméterre jutnak hasznos ötletek, s ha valaki tervrajzzal érkezik, díjmentesen adnak konkrét tanácsokat is!

Az új BNV lépést tart a modern igényekkel, tudván, hogy egyre többen hívei a gasztronómiának, a kulináriának, az Ízvilág e területen szolgál érdekességekkel és sztárokkal. A BNV konyhájában az öt nap alatt megfordul Gianni, Kovács Lázár, Frank Júlia és Sági Szilárd. Említésre és szemrevételezésre méltó a Hungarikumok világa, ahol mindabban gyönyörködhetünk, amit mi magyarok adunk a világhoz. A családosok figyelmébe ajánljuk az október 21-23. között a BNV-hez csatlakozó Kölyökparádé interaktív, szórakoztató-ismeretterjesztő gyerekrendezvényt, amelyen különböző foglalkozások, rengeteg játék és kalandpark várja a 4-14 éves gyerekeket.

A Hungexpo rendkívüli jegykedvezményekkel fogadja a BNV közönségét: csütörtökön a csajok, pénteken a pasik számára ingyenes a belépés, pénteken és szombaton pedig egy órával tovább, 19 óráig tart nyitva a vásár.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!