Gazdaság

2012.01.27. 19:02

Celebek az adósok szégyenlistáján

Ezernyolcszáz cég és kétszer ennyi magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss listáján, mely a száz-, illetve tízmillió forint feletti tartozással rendelkezőket gyűjti, írja a Napi Gazdaság.

Vas Népe

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken tette közzé a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók, illetve a 100 milliós limitet felülmúló cégek listáját, a 2011 december 31-ei állapot szerint.

A Napi Gazdaság információi szerint a legutóbbi, tavaly őszi közléshez képest a magánszemélyek és vállalkozók esetében alig gyarapodott a létszám, közel 3,6 ezer név található a felsorolásban. Legtöbbjük (2,7 ezren) egyszerű magánszemély, közülük alig harmincnak ismeretlen a lakcíme. A tízmilliós alsó határral számolva legalább 35,8 milliárd forint kintlévőségre vár a NAV.

Lang Györgyinek és Győzikének szinte bérelt helye van a listán

A tetemes adóhiányt felhalmozó magánszemélyek listáján Gáspár Győzőnek és feleségének, Gáspárné Balla Beátának is szinte már bérelt helye van, annak ellenére, hogy 2011 első negyedévében még sikerült leküzdeniük magukat a szégyenfalról. Továbbra is megtalálható a felsorolásban a Pa-Dö-Dö énekesnője, Lang Györgyi, ahogyan a rendőrség által korábban körözött, azóta elfogott milliárdos Földesi-Szabó László is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!