Gazdaság

2012.07.17. 17:35

Az igényeltnek csak a töredékét kapták

Szombathely - Soron kívüli döntöttek a megyei önkormányzati tartalék, és az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatásáról.

Kelemen Attila

Ez alapján tizennégy települési önkormányzat részesült több mint 200 millió forint vissza nem térítendő, három települési önkormányzat 325 millió forint visszatérítendő támogatásban, valamint három megyei önkormányzat mintegy 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

Erős Zoltántól, a Vas Megyei Önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk: az első negyedév működése során gondot okozott a Vas Megyei Sportigazgatóság február végéig történő fenntartása, majd a megszüntetésével kapcsolatos költségek rendezése (a közgyűlés a témát májusban tárgyalta). Így a megítélt összeg vélhetően a sportigazgatóság február végéig való fenntartási és megszüntetési költségeit kompenzálja. Az előterjesztés tartalmazta, hogy az önkormányzat működését megnehezítették a 2012. évben bevezetett jogszabályi változások.

Számos területre összesen 265 millió 893 ezer forint támogatást igényeltek a megyei önkormányzatok részére elkülönített keretből. Ebből 108 millió 777 ezer forintot vissza nem térítendő támogatásként kért a megye a működési célú kiadások fedezetére. A többi 157 millió 117 ezer forint pedig - visszafizetési kötelezettség terhe mellett - uniós pályázatok előfinanszírozására kapott előleg lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!