Gazdaság

2013.10.03. 12:05

Többet vásároltunk, mint tavaly

Augusztusban a gyorsbecslés szerint 1,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest.

Burkon László

Az élelmiszerek körében 1,2 a nem élelmiszereknél 1,3, az üzemanyag kiskereskedelemben 1,6 százalékos növekedést mért a Központi Statisztikai Hivatal.

A kiigazítatlan adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyolcadik hónapban egy százalékkal haladta meg 2012 azonos időszakáét.

Az élelmiszer-, továbbá az élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,2 százalékkal nőtt a forgalom augusztusban az előző év azonos időszakához képest, lényegében ugyanannyival, mint júliusban. A nem élelmiszer kiskereskedelemnek tovább bővült, 1,3 százalékkal emelkedett a volumene a júliusi 0,9 százalékos bővülést követően.

Az üzemanyag kiskereskedelemben 1,6 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene, így kissé lassult a növekedés: júliusban ugyanis 2,9, júniusban pedig 2,4 százalékos éves emelkedést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal

Emlékeztetnek rá, hogy tavaly augusztusban még visszaesés volt a kiskereskedelemben: a forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 1,9, a kiigazítatlan számok szerint pedig 2,3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!