Gersekarát

2016.08.29. 14:25

Értéktár készül gersekaráti mintára

Gersekarát - Erdélyi delegáció járt Gersekaráton. Többszörös az együttműködés a hegyháti település és Székelykeresztúr között, ezúttal az értéktárak adtak témát.

Bakos Ágnes

Ifjúsági csereprogrammal kezdődött az együttműködés a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Szövetkezetével - idézte fel Ferencz Lászlóné, a Gersekarátért Baráti Kör elnöke. Persze nem csak ifjúsági programokon dolgozik a gersekaráti önkormányzat és a helyi civilek, hanem például a helyi értéktár létrehozásán. És itt is adódott a kapcsolat, az, hogy egy nemzetközi együttműködés keretében továbbadhatják tapasztalataikat. Partner lett az erdélyi szervezet, a lelkes fiatalok.

A szakmai program után kirándulásra kész a székelykeresztúri és a gersekaráti csapat, körbejárták a Hegyhát értékeit a hétvégén Fotó: Bakos Ágnes

Május utolsó napjaiban járt gersekaráti delegáció a 9 ezer lakosú erdélyi városban, az elmúlt hétvégén pedig a hétvégén pedig a viszontlátogatás zajlott. Az erdélyi fiatalok bemutatták, hol tartanak a saját értéktárukkal: a napokban hozzák nyilvánosságra a helyi sajtóban a felhívást az értékkutatásról - számolt be Fodor Mózes, a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Szövetkezete munkatársa. Ahogy Magyarországon, Erdélyben is felmenő szintű értéktár körvonalazódhat, ők maguk pedig egy online kérdőív segítségével alapozzák meg a gyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!