Gyöngyösfalu

2015.11.15. 19:29

Ilyen volt az Márton-napi búcsú és vásár Gyöngyösfaluban

Gyöngyösfalu - Szeszélyes vasárnapon, amikor az időjárás megmutatta minden arcát, Gyöngyösfalu hagyományt teremtett.

Civil Tudósítónktól

Megrendezték  az I. Márton-búcsút és kézműves vásárt a Szent Márton plébániatemplom kertjében. A kézművesek, Tamásné Geröly Mária meghívására igent mondva, szép számban megtisztelték a rendezvényt. Láthattunk termékeket gyöngyfűzőtől, fafaragótól, kerámikustól, textilbábostól,  mézeskalács készítőtől. Karácsony közeledtére való tekintettel csuhé angyalkát, ádventi koszorút is vásárolhattak az érdeklődők.

Tóth Àrpád a helyi képviselő-testület tagja süti a gesztenyét

A délelőtt fénypontja a szentmisét követően az  I. Márton-napi újborszentelés, a  pösei borosgazdák ünnepe volt. Közreműködött a Szent Márton Kórus férfikara és bemutatták az idei év termését, egyebek közt a  Pösei-hegyi vörös cuvéet, a Sárkányvért, zweigeltet, merlot-t.

Az ebéd utáni csendet Horváth Márk gencsapáti lakos törte meg orgonahangversenyével, amelyet a szép számú közönség hatalmas tapssal jutalmazott. Majd a napocska is előbújt a Gyöngyház Óvoda gyermekeinek hívó szavára. Kis lámpással a kezükben emlékeztettek Szent Márton ünnepére. A vidám hangulatú nap zárásaként eljöttek a Bozsoki Dalárda tagjai is, akik a népes vendégsereget követve teát, süteményt, forralt bort és sült gesztenyét is fogyaszthattak.

A nap folyamán több mint négyszáz vendéget köszönthettek a házigazdák Gyöngyösfaluban,  a pösei templomkertben.

Vannesson Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!