rejtvényfeladatok

2018.03.02. 22:05

Az ökotudatosság jegyében vetélkedtek a diákok Győrváron

Míg a diákok a mókustallérokat gyűjtötték, addig a pedagógusokat a tanármegőrzőbe invitálták a szervezők kreatív rejtvényfeladatokra. Mindezt az ökotudatosság jegyében.

Pogács Mónika

A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat Fotó: Pogács Mónika

Kérelem

– Egyedi támogatási kérelmet nyújtottunk be a szelektív hulladékgazdálkodás témájában a Földművelésügyi Minisztériumhoz. Célunk, hogy ennek fontosságára hívjuk fel az általános iskolások figyelmét – mondta Németh Kurimai Hajnalka, a szervező Pannon Térségfejlesztő Egyesület munkatársa.

Alkotói pályázat

Első körben alkotói pályázatot írtak ki. Az alsósok rajzolhattak, a felsősöknek újrahasznosítható anyagokból kellett ökoszobrokat készíteniük. A pályázatra csaknem százan jelentkeztek. A vetélkedőt is ebből a forrásból rendezték a faluházban. Vasvárról, Győrvárról, Püspökmolnáriból, Gersekarátról, Egervölgyről, Csehimindszentről érkeztek osztályok.

– Mindenkinek legyen egy mókustallérja a játék végén – hangsúlyozta Szabolcs Gergely, a Hegypásztor Kör munkatársa a vetélkedő indításánál.

A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat Fotó: Pogács Mónika

Mókustallér

Mókustallér, azaz bátorságpénz. Akinek ez a birtokában volt, irányíthatta társait egy-egy feladat megoldásánál. A játék végére a mókustallérnak köszönhetően minden diáknak lehetett ilyen sikerélménye. Nagyon élvezték a gyerekek a kupakdobálós feladatot, vagy azt, hogy magas tornyot építhettek kukoricatorzsából. A szelektív hulladékválogatás módozataira is leleményes játékokat találtak ki számukra a szervezők. A programot a Rózsabors Zenekar műsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!