Haladás

2013.07.29. 08:57

A Sampdoriával játszik a Haladás

Augusztus 6-án, 19 órakor a Rohonci úton felkészülési mérkőzést vívunk az olasz elsőosztályú Sampdoriával.

Pum András

Az Arsenal, a Werder Bremen, az 1860 München és a Mainz után ezúttal a Bükfürdőn edzőtáborozó, a 2012/2013-as szezonban a Serie A 14. helyén végzett Sampdoria látogat Szombathelyre. A hír már felkerült a talján klub hivatalos honlapjára is.

A két gárda augusztus 6-án (kedd), 19 órakor csap össze a Rohonci úton.

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Haladás. Az eseményen részt vett Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos Szombathely képviselője, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos, Gelei Károly, FIFA-licences sportszervező, Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője, Gyimesi Csaba, a stadionbiztonsági projekt szombathelyi vezetője.

- Évről-évre eljön az a pillanat, amikor a város, a megye labdarúgást szerető szurkolóit meg tudjuk ajándékozni egy igazi futballélménnyel. Idén ez a jövő héten sorra kerülő Samdporia elleni meccs lesz - jelezte Tóth Miklós.

- Ha a körülmények és a csillagok állása is úgy áll, igyekszünk a rajt előtt, vagy ahhoz közeli időpontban egy rangos mérkőzéssel kedveskedni a szurkolóknak - tudtuk meg Marton Zsolttól.

- Persze ha a szakmai stáb programjába is belefér, és az anyagi lehetőségek is megengedik ezt. Gelei Károlyék közreműködésével a legendás és nagyszámú szombathelyi szurkolósereg - a bajnoki jegyáraknál olcsóbban - tekintheti meg jövő héten a Sampdoriát. Szeretnénk telt hát előtt fogadni az olaszokat. Régi ismerősök, barátok közé jövök vissza Szombathelyre - fogalmazott Gelei Károly.

- Már másfél hónapja leegyeztettük a találkozót az olaszokkal, de mivel a Sampdoria bükfürdői edzőtáborozását én szervezem, mindent le kellett zongoráznom. A korábbi évekkel ellentétben most tehát nem egy Ausztriában készülő együttest csábítottunk Szombathelyre. Egyébként rögtön a Haladást kerestem meg az első edzőmeccs lehetőségével.

A Sampdoria több neves játékost is soraiban tudhat, így például a 40-szeres argentin válogatott kapust, Romerót. Az olaszok jelenleg a felkészülés közepén vannak. Huszonhat tagú kerettel érkeznek, azt nem tudom milyen erősségű csapattal jönnek Szombathelyre, de miután nekik is reklám ez a meccs, kétlem, hogy gyenge sort állítanak ki a Haladás ellen.

Szóval biztosan jól szórakozik majd a közönség, és kupacsapataink idei szereplése is bebizonyította, szükség van a nemzetközi meccsekre, csak így fejlődhet a labdarúgásunk. Anélkül, hogy okoskodni akarnék: meggyőződésem, azért is voltunk eredménytelenek, mert kevés nemzetközi találkozót játszanak a magyar csapatok. Van esély rá, hogy a jövő héten bemutató edzést tart a Király Sportlétesítményben az olasz gárda. 

- Nagyon örülök, hogy sikerült hotelünkbe csábítani a Sampdoriát - jelezte Henrik István, a bükfürdői spa munkatársa. - Egyébként a korábbi, a Rohonci úton rendezett nemzetközi edzőmeccseken csak nézőként vettem részt, ezúttal szervezőként is segítem a külföldi csapatot. Sok ukrán, orosz, romám gárda fordult már meg nálunk, örülök, hogy most egy olaszt is vendégül láthatunk. A meccsbelépőt hotelunkban szobafoglalásnál felhasználhatják, akkora értékben, mint amekkorára szól. A Haladás-Sampdoria meccs szünetében pedig egy két fő részére, két éjszakára szóló all inclusive utalványt sorsolunk ki.

- Fontosak a nemzetközi meccsek, már a felkészülés során is igyekeztünk külföldi csapatok ellen megmérkőzni - mondta Illés Béla. - A magyar bajnokság színvonala nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, így egy ilyen meccs jól beilleszthető a bajnokság elején.

- Bükhöz ezer szállal kötődök, ott lettem edző - mondta Artner Tamás. - Örülök, hogy egy másik futballkultúrával rendelkező ország csapata ellen játszunk. Versenyidőszakban vagyunk, a dolgos hétköznapokat szakítjuk meg egy rangos összecsapással. Igazi gálameccs elé nézünk, a szurkolók mellett fiatal játékosaim is megismerkedhetnek a nemzetközi mezőny egy prominens képviselőjével. Az első félidőben az alapcsapatunk, a másodikban a fiatalabbak kapnak lehetőséget. 

- A tribünbelépő 2000 forint, a többi helyre 1400 forint lesz a jegy - jelezte Gyimesi Csaba. - Haladás-bérlettel 1500 illetve 1000 forintba kerül majd a belépő. A 10 éven aluliak és a 70 éven felüliek ingyen, a bajnoki meccseken is használt  belépőjükkel jöhetnek be. A jegyeket szerdától kezdjük el árusítani. Szerdán, csütörtökön, pénteken és jövő hétfőn 14 és 18 óra között a Bartók Béla körúti vendégpénztárban juthatnak hozzá a szurkolók.

A Győri ETO-meccs napján, azaz szombaton pedig 14 és 19 óra között lehet belépőt vásárolni a Rohonci úti pénztárakban. Jövő kedden pedig 14 órakor nyitnak a pénztárak. Az interneten a jegy.mlsz.hu címen lehet tikettet rendelni. Fontos tudni, hogy a beléptetés ugyanúgy működik, mint a bajnokikon, tehát a nevet és születési dátumot be kell diktálniuk a szurkolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!