Haladás

2013.12.20. 15:41

Radó nem áll meg tíz gólnál

Radó András a támadónégyes bármely posztján jól érzi magát, tavasszal pedig eddigi tíz gólját még hét-nyolc találattal meg akarja fejelni.

Pum András

A Szombathelyi Haladás 20 esztendős támadója tíz gólt szerzett ősszel, és az a terve, hogy tavasszal - amennyiben persze marad a Haliban - ehhez újabbakat tesz hozzá. Radó idővel szeretne feljebb lépni, az álombajnoksága a spanyol és a német liga. Jelen állás szerint azonban ez még odébb van.

- Egyetlen gólomat sem tudom a többi fölé helyezni, valamennyi egyformán kedves a számomra - mondta a Haladás hivatalos honlapjának Radó András. - Viszont két meccsemet külön megemlíteném, a Győr és a Pápa elleni hazai bajnokikon szerintem jól ment a játék, ráadásul mindkét találkozón két-két gólt szereztem. Noha jól sikerült az őszöm, nem vagyok teljesen elégedett, akadt pár gyengébb meccsem, volt, hogy zsinórban négy-öt találkozón is gólképtelen maradtam - emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet. De összeségében talán az eddigi legjobb fél szezonomon vagyok túl. Tíz gólt szereztem, gólpasszokat adtam - a tavalyi bajnokságban összesen hét gólig jutottam. Tavasszal az a célom, hogy legalább hét-nyolc gólt hozzátegyek a tízhez.

- Ahhoz képest, hogy nem kimondottan csúcsék...

- Nincs ezzel gond, a támadónégyes bármely posztján jól érzem magam, igyekszem olyan teljesítményt nyújtani, hogy a csapat segítségére legyek. Ősszel úgy akakult, hogy velem kellett megoldani az ék szerepét, talán sikerült.

Addig jó az ellenfeleknek, amíg nincs a labda Radó Andrásnál...Fotó: Unger Tamás

 

- Hogy értékeli a Haladás hatodik helyezését? Reális, még több van önökben, vagy erőn felül teljesítettek?

- Szerintem reális a pozíciónk, bár ha az utolsó három forduló jobban sikerül, még ennél is szebb őszt zárhattunk volna. A célkitűzés az első nyolc hely valamelyike volt, eddig tehát jól teljesítettünk. Mindössze három pontra vagyunk a dobogótól, szerintem ez nagyszerű teljesítmény a csapattól.

- Megkerülhetetlen kérdés: tavasszal is látjuk a Rohonci úton?

- Jelen pillanatban úgy fest, hogy igen. Előbb-utóbb persze szeretnék feljebb lépni, így elsősorban külföldi csapatban gondolkodok, de nincs kizárva, hogy majd Magyarországon folytatom pályafutásom. Hogy szívem szerint hová igazolnék? Spanyolország, Németország az álmom, az sem baj, ha először egy kisebb csapatban akklimatizálódok, hiszen már a külföld is meglehetősen nagy ugrás. De mondom, valószínűleg tavasszal is a Haladásban futballozok. Jelenleg egyébként még pihenek, de a klubtól kaptunk felkészülési programot, így a héten már elkezdek mozogni. Emellett a barátaimmal teremtornákon indulunk, aktívan telik a pihenésem.

- Mit kíván saját magának 2014-re?

- Két részre bontanám a választ. Egyénileg azt, hogy minél több gólt lőjjek, és minél több gólpasszt adjak. A csapattal pedig szeretnék továbbra is jól teljesíteni, sőt ha lehet, még jobban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!