Haladás

2014.01.24. 15:35

A Haladás útra kel Törökországba

Szombathely - Szombat este repül el a tíznapos törökországi edzőtáborba a Szombathelyi Haladás. A csapattal tart a próbajátékos Dvorschák Gábor is.

Az önkormányzat plusztámogatásának köszönhetően mától tíz napon keresztül a török Riviérán készül a Haladás. A csapat szálláshelye az Antalya melletti Kundu településen található ötcsillagos WOW Topkapi Palace Hotelban lesz. A szálloda három füves pályával rendelkezik, a hoteltól öt percre található sportkomplexumban pedig hét, szintén füves pálya áll a csapatok rendelkezésére. Mint arról korábban már beszámoltunk, a zöld-fehérek az edzőtáborban megmérkőznek a kínai Shandong Lunenggal, a román Viitorul Constantával és a cseh Slavia Prahával és Slovackoval. A csapattal tart a próbajátékos Dvorschák Gábor is.

– Dvorschák jó benyomást tett a szakmai stábra, a vezetők is meg szeretnék nézni, ezért eljön velünk az edzőtáborba, tovább teszteljük – mondta Artner Tamás, a Haladás edzője – Az itthonra tervezett munkát elvégeztük, Törökországban taktikai jellegű tréningeket tartunk. A négy edzőmeccs pedig a csapatrészek összecsiszolását és a fizikai felkészítést szolgálja. Általában napi két edzést tartunk, és lesz pihenőnap is. Bízom benne, a játékosok kint olyan tapasztalokkal gazdagodnak, olyan impulzusok érik őket, amelyeket tavasszal itthon kamatoztathatnak.

Dvorschák Gáborral eddig elégedettek a szakmai stáb tagjai, így a 24 esztendős védő elutazik a törökországi edzőtáborba. Fotó: Fc-Carl-Zeiss-Jena-De

Sérülés miatt Mursits, Dombó és Kalász nem tart a többiekkel. Pénteken a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Andorka Péterrel és Rajos Gáborral. Előbbi az NB II-es Gyirmóton, utóbbi a szintén másodosztályú Ajkán folytatja pályafutását. A Törökországba utazó keret: Rózsa, Gyűrű - kapusok, Schimmer, Guzmics, Fehér, Devecseri, Bosnjak, Jagodics M., Tóth P., Zsirai, Dvorschák – védők, Simon, Iszlai, Németh M., Gyurján, Szakály, Medgyes, Halmai, Nagy G, Halmosi – középpályások, Radó, Ugrai – támadók. Artner Tamás vezetőedző, Székely Tibor, Jagodics Zoltán másodedző, Jakab Csaba kapusedző, dr. Kelemen Péter orvos, Jakab Ferenc, Balogh Gyula masszőr, Tóth Miklós ügyvezető Vörös Csaba technikai vezető. A vasiak gépe ma 18.55-kor száll fel a bécsi repülőtérről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!