Haladás

2014.02.14. 17:00

Hosszabbítottak Radóék

A télen igazolt Dvorschák Gábor és Gyűrű László aláírta szerződését, Radó András, Medgyes Zoltán és Németh Márió pedig meghosszabbította kontraktusát a Haladással.

Pum András

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Az eseményen az öt játékoson kívül részt vett Artner Tamás vezetőedző, Illés Béla sportigazgató, Tóth Miklós ügyvezető, Horváth Balázs kistulajdonos és Gyimesi Csaba, a stadionbiztonsági projekt szombathelyi vezetője is. A 24 éves belső védő, Dvorschák Gábor 2015. június 30-áig, a 21 esztendős Gyűrű László 2014. december 31-éig (plusz egy év opció) szóló szerződést írt alá, míg Medgyes Zoltán és Radó András egy esztendővel, 2016. december 31-éig, Németh Márió pedig 2018. június 30-áig toldotta meg futó kontraktusát.

 

– Tavaly év végén Mursits megsérült, és mivel korábban Gőcze eligazolt, szükségünk volt kapusra – mondta Artner Tamás. - Hamar rátaláltunk Gyűrű Lászlóra, Jakab Csaba kapusedzőnk mellette tette le a voksát. A belső védő posztja sarkalatos téma, Fehér, Guzmics és Devecseri bevethető, de nem tudni, hogy Guzmics marad-e vagy sem. Dvorschákkal emberileg és szakmailag is elégedettek voltunk a török edzőtáborban. Radó húzóembere, egyik, ha nem a legértékesebb játékosa csapatunknak. Németh ősszel 17 meccsből 16-on játszott, ha töretlen lesz a fejlődése, nagy értéke lehet a Haladásnak. Medgyes tavaly nyáron került fel hozzánk, most érte el azt a szintet, hogy egyre több lehetőséget biztosítsunk számára. Jómagam akkor leszek igazán boldog, ha a nyáron lejáró szerződésű játékosainkkal – Schimmerrel, Guzmiccsal, Tóthttal, Halmosival, Naggyal – is megállapodunk.

– Másfél éve már edzettem a Haladásnál, ám akkor másképp alakultak a dolgok. Nagyon örülök hogy a szakmai stáb úgy látta, érdemes szerződtetni. Tudom, hogy nagy a konkurencia a belső védők posztján, de ez a csapat érdekét szolgálja, mindent megteszek, hogy játszhassak – tudtuk Dvorschák Gábortól.

– Legutóbb Szlovákiában védtem, ám mindenképpen szerettem volna idehaza játszani. Örülök, hogy ez sikerül, a Haladásnál minden adott a fejlődésemhez – így Gyűrű László.

– Tízéves korom óta Szombathelyen játszom, rengeteget köszönhetek a Lurkónak, a Haladásnak, az Illés Akadémiának. Noha a télen konkrét vételi ajánlat érkezett értem, úgy láttam jónak, ha hosszabbítok. Itt rendszeresen játszhatok, ezáltal tovább fejlődhetek – mondta Németh Márió.

– Régebben is szó volt róla, hogy egy évvel hosszabbítunk, örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Ugyanakkor idővel szeretném kipróbálni magam külföldön, ha egy olyan ajánlat érkezik, ami számomra és a klubnak is előnyös, lépni kell. Bízom benne, hogy tavasszal nekem és a Haladásnak is remek szezonja lesz – jelezte Radó András.

– Tizenkét évesen kerültem az Illés Akadémiára, ahol rengeteg dologra megtanítottak. A Haladásba fiatalon is be lehet kerülni, ezért döntöttem a hosszabbítás mellett. Az idei évben szeretnék több játéklehetőséget kapni – fogalmazott Medgyes Zoltán.

Illés Béla sportigazgatótól megtudtuk, a kiszemelt Hrepka Ádám megkapta a Haladás ajánlatát,a hétvégén választ ad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!