Haladás

2014.02.27. 14:20

Rajtra kész Dvorschák Gábor

Noha Dvorschák Gábornak fél évig nem volt csapata, az exújpesti belső védő addig sem a lábát lógatta, futóedzésekkel tartotta kondiját.

Pum András

A 24 éves, 190 cm magas, 82 kg súlyú Dvorschák Gábor télen érkezett a Haladáshoz, és az edzéseken, felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot. A belső védő másfél éves szerződést írt alá. Dvorschák tisztában vele, nem lesz egy habkönnyű történet beverekednie magát a kezdőcsapatba - de természetesen ez a célja.

- Már január eleje óta a Haladással edzek, a tréningeknek, az edzőmeccseknek és a legutóbbi Ligakupa-találkozónak köszönhetően teljesen sikerült beilleszkednem - mondta Dvorschák Gábor. - Ami a Fradi elleni találkozót illeti, úgy érzem az első tétmérkőzésem jól sikerült. Guzmics Ricsivel jól megértettük egymást, igyekeztem a maximumot nyújtani. Remélem, a következő találkozó még jobban megy a játék. Hogy ez az MTK elleni bajnoki lesz-e vagy másik összecsapás, nem tudom, ezt Artner Tamás dönti el. Érdekes lesz, mert utoljára másfél éve, még Újpesten játszottam élvonalbeli meccset. Az biztos, hogy küzdelmes, harcos és szoros mérkőzést játszunk majd a kék-fehérekkel. A pálya talaja természetesen befolyásolja a játék minőségét, de ezzel nem szabad sokat foglalkoznunk, hiszen az ellenfél is ugyanazon a talajon játszik. Egyénileg senkit sem emelnék ki az MTK-ból, valamennyi játékosra oda kell figyelnünk. Jómagam valószínűlegTorghelle Sándorral találkozok a legtöbbször, őszinté szólva kedvelem az ilyen típusú, harcos játékosokat. Hasonló felépítésű, mint Böde Dániel, akit múlt szombaton sikerült semlegesítenünk, remélem Torghellét is megfogjuk.

- Ha jól tudom, lesz egy igazi Dvorschák-drukker is a lelátón...

- Igen, ez valóban így van, a párom ugyanis szombathelyi.

Dvorschák szombaton, az MTK ellen játszhat először bajnokit Hali-mezben. Fotó: Unger Tamás

Mik a benyomásaid a csapatról, hova érhet a bajnokság végére a Hali?

- A kérdés második felét passzolnám, korai még jóslásokba bocsájtkozni. Ha a sérülések és eltiltások elkerülnek bennünk, nagyon erős csapatunk van, lesz. A belső poszton is jól állunk, Guzmics Ricsi, Fehér Zoli, Devecseri Szilárd, Tóth Peti, én - vagyunk néhányan. Nagyon nehéz dolgom lesz, de csak rajtam múlik, ha jól teljesítek, biztos vagyok benne, sok lehetőséget kapok. Nyáron jöttem el Jénából, fél évet hagytam ki, de végig futóedzéseket végeztem, szóval a kondimmal nem volt gond. Az elmúlt egy-két hónapban játékban is felhoztam magam, de tudom, hogy minden egyes edzésen a maximumot kell nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!