Haladás

2014.03.19. 10:24

Nem felejtenek

Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke - sok-sok vasi drukkerhez hasonlóan - már várja a pénteki, pápai bajnokit.

Pum András

Pénteken 19 órakor a Lombard Pápa vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás. A pápai tulajdonos, Bíró Péter személye miatt a zöld-fehér szurkolók számára ez a mérkőzés mindig különös jelentőséggel bír. Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör vezetője is várja a meccset, és bízik a három Hali-pontban.

- A szurkolók kiemelt meccsként kezelik a pénteki összecsapást, magamon is érzem, hogy jobban számolom vissza a perceket, mintegy másik NB I-es bajnoki előtt - mondta Keringer Zsolt. - A Hali-drukkerek számára a Fradi, a ZTE és a Pápa elleni mérkőzések különös jelentőséggel bírnak -a három csapat ugye a zalaiak NB II-es szereplése miatt kettőre redukálódott. Tudom, hogy a drukkerek mellett a játékosok i várják a pápai meccset, azt, hogy közösen győzelemre vezessük a Haladást. Amennyiben egyenlő feltételeket kapunk, nyerünk. Mindenki tisztában van vele, miért oly fontos nekünk a Lombard elleni találkozó. Egyrészt ugye Bíró Péter személye miatt, aki többször is hangsúlyozta, jó lenne, ha a Haladás-szurkolók is tudnák, valójában mi az igazság Szombathelyről való távozásával kapcsolatban. Mi azonban nem azt nézzük, kinek lehet igaza, hanem azt, ahogy innen elment és elvitte a jogokat. Ezzel ugyanis majdnem a nullára tette a Haladást - ezt nem tudjuk megbocsájtani. Tehát nem a távozásával, hanem annak körülményeivel van gondunk. Pláne annak tükrében, hogy előtte miket nyilatkozott.  A másik ok Szűcs Lajos. Nem azért neheztelünk rá, mert nekem pár éve volt vele az a bizonyos afférom, hanem azért, mert a Hali-szurkolókkal szemben sokszor sportszerűtlenül viselkedett, kimutogatott.  Azért is érthetetlen a dolog, mert az MLSZ - helyesen - a sportszerű szurkolás mellett kampányol, és úgy gondolom, egyetlen játékos sem teheti meg, hogy a drukkereket hergelje. Büntetést azonban Szűcs ezekét a dolgokért nem kapott.

- Visszatérve a pénteki meccsre, nagyon egyben van a gárda, és bár sajnos lesznek hiányzóink, bízom benne, a helyükre lépők pótolni tudják őket. Nekem különösen hiányzik majd Guzmics Ricsi a pályáról, ráadásul szerintem a Kecskemét elleni sárga lapja nem volt jogos - persze lehet, hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban...Nagyon oda kell figyelni a Pápára, hiszen Diósgyőrben 70 percig jól tartották magukat, nem lesz könnyű dolgunk. Ráadásul Jagodics Bence, Kulcsár Kornél és Kenesei Krisztián személyében három volt, illetve jelenlegi Hali-játékos is szerepel náluk. Bízom benne, hogy mind az előbb említett  futballisták, mind pedig a Hali-szurkolók sportszerűen viselkednek egymással. A szokásos remek hangulatra, és 500-600 Haladás-drukkerre számítok pénteken. Hajrá Hali! - zárta szavait Keringer Zsolt.

Akik konvojban szeretnének utazni a mérkőzésre, pénteken 16.15-re legyenek a Zanati úti Tesco parkolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!