Haladás

2014.03.04. 19:15

Ligakupa-búcsú: FTC - Szombathelyi Haladás 2-0

Kiesett a labdarúgó Ligakupából a tartalékos Szombathelyi Haladás, a zöld-fehér csapat 2-0-ra kikapott az FTC-től.

Pum András

FTC–Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)

Budapest, Puskás Ferenc-stadion, 600 néző, Ligakupa-nyolcaddöntő visszavágó, vezette:Iványi.

FTC: Dibusz – Jovanovic, Pavlovic, Mateos, Hídvégi – Gyömbér, BUSAI – Somalia, JENNER, Ionescu (Péter, 72.)– Diallo (Bönig, 82.).Edző: Thomas Doll.

Haladás: Dombó – Zsirai (Angyal, 80.), DVORSCHÁK, Tóth P., Bosnjak – SIMON, Iszlai – Schimmer, Halmai (Rácz, 46.), HALMOSI – Hrepka. Edző: Artner Tamás.

Gólszerző: Jenner a 76. és a 90. percben.

Sárga lap: Iszlai a 16., Simon a 60., Zsirai a 75. , Halmosi a 84., Jenner a 87. percben.

 

Egy tucatnyi hiányzóval, a kispadon, öt, az Illés akadémia kötelékébe tartozó fiatallal várta a találkozót a Haladás. Élénk iramban indítottak a csapatok, a szombathelyiek – szokásukhoz híven – idegenben is felvállalták a támadójátékot. Komoly lehetőség azonban sem az FTC, sem a Haladás kapuja előtt nem alakult ki, csupán egy-egy távoli lövés, közeli fejes, és szabadrúgás zavarta a két kapus nyugalmát. A 24. percben egy szabadrúgás után Diallo balról, félfordulattal, hét méterről lőtt kapura, Dombó biztosan védett. Két perc múlva a másik oldalon Iszlai 18 méteres próbálkozása csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. Kiegyenlített volt a meccs. Fél óra elteltével Jenner balról becsavart szögletét Diallo hat méterről a jobb sarok mellé fejelte. A félidő hajrájára áttevődött a játék a Haladás térfelére, többet volt a labda a Fradinál. Egy kontra után azonban a 39. percben Schimmer jobb oldali beadását Hrepka 13 méterről, kapásból alig zúdította a bal sarok mellé.

 

 

Szünet után mezőnyfölényt harcolt ki a hazai csapat, a vasi gárda kontrákkal próbálkozott. A 76. percben Jenner 18 méterről, balról elvégzett szabadrúgása a jobb sarokban landolt (1-0). Egy perc múlva Schimmer balról begurított labdáját Halmosi tíz méterről a bal kapufára lőtte. Ment előre a Haladás az egyenlítő gólért, a fellazuló védelmet pedig a 90. percben megkontrázta az FTC. Diallo passzát Jenner jobbról, nyolc méterről, éles szögből a jobb sarokba vágta (2-0).

A helyzetek és a játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

Thomas Doll: - Nem a játékosokkal, egyenként voltam elégedetlen, hanem ahogy csapatként futballoztak. Néha teljesen értelmetlenül vesztettük el a labdát, amire nem volt magyarázat. Nagyon sok mindenről tudnék beszélni, de nem férne bele az adásidőbe nem lőttünk kapura, itthon játszva több helyzetet kellett volna kialakítanunk, saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, a Haladás ugyanis nem nehezítette meg a dolgunkat. Az eredménnyel elégedett vagyok, de szeretnénk, ha a csapat tovább fejlődne, az az igényünk, nekünk és a szurkolóknak is, hogy az igazi Ferencvárost lássák, ezért többet kell nyújtanunk a meccseken. Abból sajnos nem sokat sikerült megmutatnunk, amit kértem, és amit az ETO elleni második félidőben nyújtottunk. Sok játékosunk jobban szerepelhetett volna azok közül, akik lehetőséget kaptak, de hosszú még az idény.

Artner Tamás: - Gratulálok a Fradinak a továbbjutásához, a csapatomnak pedig a játékához és a hozzáállásához! Maximálisan elégedett voltam mindennel az eredményen kívül, több helyzetünk volt, mint a Fradinak, 0-0-nál nem adtak meg nekünk egy 11-est, ha azt megadják, valószínűleg mi jutunk tovább. Kaptunk egy szerencsétlen gólt szabadrúgásból, a Fradiban nem volt benne a gól, bennünk viszont végig, sajnos a helyzeteink kimaradtak.

Kapcsolódó cikk:

Csak kapufákra tellett: Haladás - MTK 0-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!