Haladás

2014.03.15. 19:41

Megtört a jég: Gyurján Bence bombagólja

Gyurján Bence élete első NB I-es gólját szerezte a péntek délutáni, Kecskemét (1-0) elleni bajnoki találkozón. A fiatal futballista tavasszal újabb gólokat szerezne.

Pum András

- Artner Tamás azt kérte tőlem, hogy bátran vállalkozzak,  használjam ki gyorsaságomat, lendülettel vigyem rá a labdát a védőkre, próbáljam kicselezni őket - tudtuk meg Gyurján Bencétől. - Úgy érzem, sikerült lendítenem a csapat játékán. Ami a gólomat illeti. Radó András vitte befelé a labdát, kicsit talán hosszan szöktette magát, de még pont hozzám tudott passzolni. A védő majdnem elérte a labdát, de mégsem, és láttam, hogy noha üresen vagyok, a hátam mögött pánikszerűen igyekeznek visszafelé a hátvédek. Jól jött a labda, így nem is gondolkodtam sokat, egyből elrúgtam a hosszú sarok irányába - jól sikerült. A héten sokat gyakoroltuk a kapu előtti szituációkat, például az ilyeneket is, úgyhogy nem ért váratlanul a szituáció.  Miután még nem szereztem gólt NB I-es meccsen, és ez bizony nagyon zavart,  óriási kő esett le a szívemről, amolyan görcsoldó találat volt ez. Nagyon vártam már az első gólomra, örülök, hogy megtört a jég. Természetesen nem szeretnék ennyinél megállni tavasszal, szeretném folytatni góljaim sorát.

Gyurján Bence gyorsasága sokat ér a Haladás számára

- Ez a gól lehet bármiféle hatással a kezdőcsapatbeli tagságára?

- Nem tudom, ez a mester dolga, nem akarok ezzel foglalkozni. Jó formában vagyok, de nyilván nem sértődök meg, ha csere vagyok. Egyébként sokan gratuláltak a gólomhoz, elsősorban közeli hozzátartozóim, rengeteg telefont és üzenetet kaptam. Artner Tamás nem értékelte külön a teljesítményemet, de ő is gratulált a találatomhoz. Nem tagadom, sportszerű keretek között megünnepeltük az első bajnoki gólomat. Ami a meccset illeti, a Kecskemétnek a Pavicsevics-fejesen kívül nem volt helyzete, akkor azonban Rózsa Dani nagyot védett. Nem mondom, hogy jól játszottunk, de nem lehet minden találkozón egyformán futballozni. Lényeg, hogy megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!