Haladás

2014.05.07. 19:42

Csákvár vs. Haladás II.: Gólzáporos meccs

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, a nyugati csoportban éllovas Aqvital-Publo Csákvár magabiztosan győzte le a Szombathelyi Haladás-t.

Matók János

Aqvital-Publo Csákvár Haladás II 5-2 (3-2)

Csákvár, 200 néző, NB III-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach.

Aqvital FC: Szabó – Ambrus, Sötét, Dulló, Köntös – Domokos, Domján (Csordás), Molnár (Imrik) – Varga, Horváth, Mihály (Reidan). Vezetőedző: Bognár György.

Haladás II: Gyürü – Angyal, Havasi, Zsirai, Győrffy – Gyurján, Halmai, Szakály, Németh Á. – Medgyes, Németh M. (Vincze). Vezetőedző: Kuttor Attila.

 

Már a 2. perc elején a második szögletet végezhették el a hazaiak, s ennek végén Dulló fejesét hárította a gólvonalon Gyürü. Ez is a hazaiak támadó felfogását jelezte. A 6. percben mégis Gyurján vette be közelről a hazai kaput, egy védelmi hiba miatt, 0-1.

A hátrány nem szegte kedvét a Csákvárnak, a 11. percben Varga remekül centerezett középre, s az érkező Dulló 4 méterről a kapuba vágta a labdát, 1-1.

Élvezetes volt a meccs, lüktetett a játék, a csákvári támadások mellett Haladás kontrái is veszélyesek voltak. A 26. percben a vendégek akciója végén Köntös a gólvonalról mentett, majd az ismétlésnél Szabó hárított bravúrosan. Az ellentámadásnál viszont Domokos 26 méterről a felső kapufát találta telibe. A 33. percben már a Csákvár vezetett: Varga bal oldali beadását Domján 5 méterről fejelte be, 2-1.

A 37. percben Németh M. szöglete után a labda a felső kapufáról csúszott ki. A túloldalon Domján 15 méteres emelése okozott veszélyt. A 43. percben Varga keverte meg a védőket, s 7 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 3-1.

Szinte azonnal jött a szépítés, Németh M. 4 méterről lőtt a kapu közepébe, 3-2.

Szünet után változatlan iramban játszottak a csapatok, de kőkemény, helyenként durva lett az ütközet. A 65. percben nőtt a hazai előny: Imrik szöglete után Horváth 4 méterről fejelte a labdát a kapuba, 4-2.

Nem sokkal később Horváth, majd Varga hagyta ki ziccerét, a túloldalon Halmai bombáját ütötte szögletre Szabó. A végeredményt a 89. percben a gólkirály jelölt Horváth állította be közelről, 5-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!