Haladás

2014.05.08. 08:35

Doppingellenőrzés a Haladás II. bajnokija után!

A szerda esti Csákvár-Haladás II. (5-2) NB III-as bajnoki után mindkét csapatból négy-négy játékosnak kellett vizetelmintát adnia. A vasiak éjjel fél háromra értek haza.

Pum András

Nem mindennapi meglepetés érte a szerda este hét órakor kezdődött Csákvár-Szombathelyi Haladás II. (5-2) után levonuló játékosokat, vezetőket. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) négy ellenőre ugyanis jelezte a két klub illetékeseinek, hogy négy-négy játékosukat "szeretettel várja" vizeletminta adására.

- Nem csak mi, hanem a házigazda csákváriak is alaposan meglepődtek, amikor az antidopping csoport tagjai szóltak, a labdarúgók úgy ahogy vannak, mezben menjenek velük, doppingellenőrzésre várják őket - tudtuk meg Márkus Gábortól, a Haladás II. technikai vezetőjétől. - Nem akartunk hinni a fülünknek, nem csak a harmadosztályban, a másodosztályban sem hallottunk ugyanis korábban ilyenről. Megkérdeztük, hogyhogy éppen ezt a meccset választották, de csak annyit mondtak, hogy ezt az utasítást kapták. Tőlünk Gyürü Lászlónak Zsirai Martinnak, Szakály Attilának és Gyurján Bencének kellett mennie. Előtte a személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat magukhoz vették, és a csákváriakkal együtt már sétáltak is az edzői szobába. A csákvári vezetők rendesek voltak, hoztak ásványvizeket, pizzákat, csokikat. Nem ment könnyen a mintaadás a fiúknak, de nem is könnyű úgy produkálni, hogy közben egy ellenőr árgus szemekkel figyel... Elég sokáig kellett várnunk rájuk, így csak negyed tizenkettőkor indultunk haza. Azért is csúsztunk meg ennyire, mert a sikeres "produkciót" után még fél órát a doppingellenőrzéssel kapcsolatos adminisztrációval töltöttek az illetékesek. Fél háromkor értünk Szombathelyre, két játékosunk, Győrffy Mátyás és Koronczai Benjamin pedig reggel nyolcra ment érettségizni...

Gyurján Bence (jobbról) nem gondolta, hogy a meccs után is bizonyítania kell...Fotó: Koppán Viktor

Információink szerint két hét múlva lesz meg a vizsgálat eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!