Haladás

2014.05.31. 11:14

Egy jó fej

Dvorschák Gábor tavasszal másodszor mentett pontot a Szombathelyi Haladásnak, a védő a Diósgyőr után a Pécs ellen is fejjel talált a hálóba.

Pum András

A télen igazolt 24 éves Dvorschák Gábor Pécsett harmadszor volt kezdő a Haladásban, összesen négyszer lépett pályára tavasszal. Ennek ellenére a meccs/gól arány egy csatárnak is becsületére válna: a középső védő ugyanis idén két gólt szerzett. Mindkettőt szöglet után, és mindkettőt fejjel.

Dvorschák Miskolc után Pécsett is betalált, gólja pedig egy pontot, és - ha a Diósgyőr két találattal kikap vasárnap Székesfehérváron - ötödik helyet érhet. Mindenesetre az exújpesti futballistának kincs könnyű dolga, mert belső védők tekintetében jól áll Artner Tamás. Guzmics Richárd, Devecseri Szilárd, Fehér Zoltán mellett Tóth Péter is többször játszott ezen a poszton.

- Hamar gólt kaptunk, gyakorlatilag egy kommunikációs hiba miatt fejelhetett üresen Pölöskey Péter, ugyanis nem értettük meg egymást Fehér Zolival - mondta Dvorschák Gábor. - Ezután szerencsére viszonylag hamar egyenlítettünk. Érdekes, hogy anno újpesti futballistaként Pécsett már fejeltem egy kísértetiesen hasonló gólt - szintén szöglet után. A különbség mindössze annyi volt, hogy akkor a bal, most pedig a jobb oldalról érkezett a szöglet. Ezúttal Radó András remekül kanyarintotta középre a labdát, én pedig berobbantam a rövid sarokra, és fejjel a hosszúba csúsztattam a labdát.

Dvorschák Gábor fejesgólja

 

- Pedig láthatóan nem volt könnyű dolga, Balogh Béla alaposan meggyötörte.

- Ez így van, de az igazsághoz tartozik, hogy a szöglet előtt a játékvezető szólt Baloghnak, hogy ugyan engedje már el a kezemet. Talán emiatt utána már kicsit óvatosabb volt. Az egyenlítést követően egy ideig uraltuk a játékot, sőt a félidő utolsó tíz percének kivételével nem volt probléma. Ekkor a pécsieknek volt néhány lövésük, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. Nekünk viszont előtte több helyzetünk is akadt, elég ha Radó András gólhelyzetét említem. A szünetben Artner Tamás azt kérte tőlünk, hogy a szélekre jobban figyeljünk oda - jogos volt az észrevétele, mert a gólt is egy beadás után kaptuk. Emellett arra is felhívta a figyelmünket, hogy az addigiaknál jóval agresszívabban focizzunk a második félidőben. Megfogadtuk tanácsait, ennek köszönhetően ebben a játékrészben már mi domináltunk, voltak is helyzeteink. Összességében azt mondom, nem rossz az egy pont, pláne annak tükrében, hogy jócskán voltak hiányzóink. És azért sem rossz, mert így magunk mögött tartottuk a Pécset. De akár nyerhettünk is volna, mert a nagyobb lehetőségeink nekünk voltak.

Dvorschák Gábor (szemben, fehérben) harmadszor volt kezdő Pécsett, és második gólját szerezte. Fotó: pmfc.hu

- Elégedett a saját teljesítményével?

- Szerintem nem lehetett rám panasz, a gólom után már jól ment a játék. Mondjuk túl sokszor még nem futballoztunk együtt középen Fehér Zolival, majd a második félidőben Devecseri Szilárddal sem, de nem volt gond.

- Tavasszal Pécsett volt harmadszor kezdő. Ez nem túl sok.

- Az MTK elleni szezonnyitón kezdtem, majd a Fradi elleni két Ligakupa-meccsen is. Ezt követően megsérültem, de hiába épültem fel, jöttek az eredmények, így Artner Tamásnak nem volt oka változtatni a csapat összetételén. De nem durcáskodtam, edzettem tovább becsülettel. Diósgyőrött aztán ismét megkaptam a bizalmat, talán sikerült is élnem vele, és most - ahogy említettem - Pécsett sem ment rosszul a futball. Bízom bent, hogy a következő idényben még több lehetőséghez jutok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!