Haladás

2014.06.22. 14:31

Foci vb 2014 - Csak a támadófutball!

A Szombathelyi Haladás vezetőedzője, Artner Tamás a dél-amerikai csapatokért szorít, brazil-argentín döntőt remél.

Pum András

A Haladás trénere úgy véli, a brazíliai világbajnokságon is bebizonyosodott, hogy csakis az őszinte támadófutball vezethet eredményre, ennek köszönhető, hogy rengeteg jó meccset látunk.

- Óriási előrelépést látok a négy évvel ezelőtti, dél-afrikai világbajnoksághoz, sokkal őszintébb futballt produkálnak a csapatok, mint legutóbb - jelezte Artner Tamás. - Színvonalas, élvezetes mérkőzéseket láthatunk. Valamennyi együttes agresszívan játszik, labdaszerzést követően villámgyorsan átmegy támadásba. Ráadásul már a támadózónában presszinget alkalmaz. Kiegyenlítődött a mezőny, senki ellen sem lehet biztosra menni. Ismét kiderült merre tart a világ labdarúgása: kivétel nélkül tökéletes technikai és fizikai állapotban lévő, agresszív futballistákat láthatunk napról-napra. Emellett mindent megtesznek a hazájukért, még a legkisebb válogatottak játékosai is átszellemülve éneklik a himnuszt. A meccseken nincs tili-toli, ismeretlen az alibizés. Nem véletlen, hogy annyira nem kapkodnak a magyar futballisták iránt, a támadófocira, agresszív játékra már gyermekkorban fel kell készíteni a játékosokat, és nem a biztonságot kell szem előtt tartani.

 

Artner Tamás remek meccseket látott eddig a világbajnokságon. Fotó: Unger Tamás

- Az angolok kiesése számomra nem meglepetés, a spanyoloké már annál inkább. Az igazsághoz tartozik, hogy a hispánok nagyon nehéz csoportba kerültek - folytatta Artner. -  Mindkét bajnokságban rengeteg a külföldi, topcsapataikban - például a Real Madridban és a Barcelonában - pedig szinte valamennyi támadó légiós - ez meg is látszott a két válogatott támadójátékán. A világ megtanulta, hogyan lehet hatástalanítani a spanyolok futballját. Óriási futómennyiséggel, a labdszerzések után pedig egyből rájuk kell gyorsítani. Egyénileg a holland Van Persie és Robben futballja tetszik, aztán az urugay-ji Suárezé és persze Messié, aki az irániak ellen is bizonyította zsenialitását. Örömteli, hogy a topbajnokságban futballozó játékosok nem kizsigerelve érkeztek a vébére. Jómagam a dél-amerikai csapatokkal szimpatizálok, brazil-argentín finálét várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!