Haladás

2014.08.22. 07:14

Húszmilliós plusztámogatás a Haladásnak

Húszmillió forintot kap Szombathely városától a Haladás kerete megerősítésre. Artner Tamás vezetőedző nem javasolja Tommaso Rocchi leigazolását.

Pum András

Péntek reggel a városházán sajtótájékoztatót tartott a Haladásban többségi tulajdonos Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta, a sajtótájékoztató előtt megbeszélését tartott Tóth Miklóssal, a Haladás ügyvezető igazgatójával, Illés Béla kisebbségi tulajdonossal, sportigazgatóval, Artner Tamás vezetőedzővel, valamint a Haladás Szurkolói Kör vezetőivel.

- Mind a klubvezetés, mind a vezetőedző irányába teljes mértékű a bizalom - szögezte le dr. Puskás Tivadar. -  Ugyanakkor akad néhány olyan dolog, ami nyugtalanságra ad okot, ezekre különböző megoldási lehetőségeket kértünk. Ennek eredményeként az önkormányzat 20 millió forint plusztámogatás ad a játékoskeret megerősítésére - az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart. A lehetőségekhez képest tavaly csodálatos eredményt ért el a csapat, reméljük ez az összeg segít az idei jó szereplésben. Tudjuk, hogy ez a csapat csodákra képes, bízunk benne, meghatározó szereplője lesz az NB I-nek.

- Köszönjük, hogy a polgármester úr és az önkormányzat szívén viseli a Haladás dolgát, és köszönjük a bizalmat – mondta Artner Tamás. - Úgy érzem az elmúlt években sikeresen szerepeltünk, idén is ez a célunk, ám a jelenlegi keret nem olyan szintet képvisel, mint a korábbi. Ezért minimális erősítésre szorul azért, hogy télen ne kelljen kapkodnunk, nyugodtan vághassunk a tavasznak. Kilenc éve edzősködök felnőtt szinten, csapataimmal sohasem értem el nyolcadiknál rosszabb helyezést. Ezzel csak azt akarom jelezni, nem vagyok negatív beállítottságú ember, nem rettenek meg a feladattól, de ez a csapat nem ugyanaz mint tavaly volt.

dr. Puskás Tivadar (középen), tőle balra Artner Tamás, jobbra Tóth Miklós és Keringer Zsolt a péntek reggeli sajtótájékoztatón. Fotó: Benkő Sándor

- Minden támogatás nagy segítség, így köszönjük a polgármester úrnak a tőkeinjekciót - mondta Tóth Miklós. - Kis költségvetésű klub vagyunk, 480 milliós büdzsével, az NB I-ben e tekintetben az utolsó négy helyen állunk. Ugyanakkor mióta visszajutottunk az NB I-be, bravúrosan szerepeltünk. Idén is szeretnénk egy jó középcsapatot összehozni, vannak kiszemeltjeink, de sem neveket, sem posztokat nem mondok. Kiszemeltjeinkkel elkezdtük a tárgyalásokat.

Újságírói kérdésre válaszolva Artner Tamás kijelentette: az edzések alapján nem javasolja az olasz támadó, Tommaso Rocchi leigazolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!