Haladás

2014.12.28. 15:00

Halmosi szerint kell a minőség a csapatba

A Haladás 35 éves csapatkapitánya, Halmosi Péter szerint együttese őszi 15. helye a realitást tükrözi.

Pum András

A 17 őszi bajnokin11-szer kezdőként, egyszer csereként lépett pályára Halmosi Péter. A Szombathelyi Haladás 35-szörös válogatott futballistája három meccset (FTC, Pápa, Dunaújváros) eltiltás, az utolsó kettőt (Újpest, Kecskemét) sérülés miatt hagyta ki. A zöld-fehérek csapatkapitánya szerint a vasi csapat 15. helyezése reális, felesleges a balszerencsére hivatkozni, ebben a csapatban körülbelül nagyjából ennyi volt.

– Már hónapokkal ezelőtt megjósoltam, hogy kínkeserves őszünk lesz – mondta Halmosi Péter. – Aki nem csak nézi, hanem látja is a futballt, az tudhatta előre, mi vár ránk. A nyáron távozókat ugyanis nem sikerült pótolnunk. Noha bíztam benne, hogy valahogy mégiscsak jól szerepelünk, a lelkem mélyén tudtam, feleslegesen reménykedek. A gyenge szereplésben nekem is megvan a saram, amíg egy éve ilyenkor hat gólnál jártam, most mindössze egynél. Hiába vagyok csapatkapitány, én sem tudtam érdemben segíteni. Nem magyarázat, hanem tény: a tavalyi csapatban sokkal könnyebb dolgom volt, az egy jól működő együttes volt, amelyben én is könnyebben érvényesültem. A labdarúgás ugyanis csapatjáték, társak nélkül nekem sem ment volna. Most ősszel egyedül a kecskeméti játékunkat illeti dicséret, csupán arra lehet építeni a tavasszal. Ez pedig nem sok. Lement 17 forduló, a számok nem hazudnak: ebben a csapatban nagyjából ennyi volt, reálisnak mondható a 15. helyünk. De ahogy a sikereket, a kudarcokat is gyorsan el kell felejteni. Hallani olyan véleményeket, hogy ha ezen a meccsen nem kaptuk volna ezt a szerencsételen gólt, vagy a másikon azt a ziccert berúgtuk volna, akkor nem itt állnánk. Lehet, hogy a mostanival ellentétben a tavalyi csapatnak olykor szerencséje is volt, de ahogy mondani szokták, csak a jó csapatnak van szerencséje. Be kell látni, idén bizony nem sokat tettünk Fortuna kegyeiért.

- Kevés gólt szereztünk, de ez nem kizárólag a támadók felelőssége, ahhoz, hogy betaláljanak, el kell juttatni a kapu elé a labdát - folytatta Halmosi. - Tavasszal mindenben javulnunk kell. A szezon vége felé a csapattal jártunk pszichológusnál is, ahol azt mondtam: „Hiába akarok én Cristiano Ronaldo lenni, sosem leszek olyan, hiszen nincs meg a tudásom”. Ezzel arra akartam célozni, hogy – nem megbántva néhány csapattársamat – egyeseknek képességbeli gondjaik voltak. Emberileg semmi gondom nem volt velük és az akarással sem volt baj, a minőséggel már igen. Hiába van meg a tudása egy Fehér Zoltánnak, Radó Andrásnak, Tommaso Rocchinak, ha nincsenek meg a megfelelő társaik. Egy jó játékos egy jó csapatban képes igazán kiteljesedni. Ahhoz tehát, hogy tavasszal előbbre lépjünk, muszáj belenyúlni a keretbe, meghatározó futballistákat kell igazolnunk. Ám miután egy csapatnak idő kell, mire összeáll, ez sem lesz egyszerű feladat. Szóval még így is meleg lesz a bentmaradás. Ha viszont nem sikerül jól erősítenünk, akár ki is eshetünk. Felesleges mellébeszélni és szépíteni a helyzetet, most egyszerűen életbevágó minőséget tenni a csapatba. Nem okoskodok, de négy éve jöttem haza Angliából, és amit azóta megjósoltam, mindig bejött.

- Ami az ünnepeket illeti, ezúttal is végiglátogattuk feleségem és az én családtagjaimat, de a tavalyi évvel ellentétben - amikor Dubajban voltunk - ezúttal csupán két napra mozdultunk ki Szombathelyről, Budapesten jártunk a párommal. Szilveszterezni az egyik szombathelyi étteremben fogunk, aztán január 5-én már kezdődik is a felkészülés - zárta szavait Halmosi Péter.

Halmosi fejesgólja a Pécs (1-1) elleni bajnokin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!