Haladás

2015.01.23. 17:51

Haladás: Svéd nők helyett román férfiak

A török Riviéra roppant népszerű a futballcsapatok körében, ebben az időszakban (is) rengeteg együttes készül a tengerparton.

Pum András

Immáron harmadik alkalommal edzőtáborozik Törökországban a Haladás együttese (2009-ben Belek, 2014-ben Antalya volt a célpont), ezúttal Manavgatban készülnek a zöld-fehérek - többszáz más klubbal együtt. A magyar csapatok között a vasiak voltak az első fecskék, a legtöbb NB I-es csapat január végén, február elején repül Törökországba. Érdekesség, hogy hétfőtől viszont az NB II-es Soroksár készül törökhonban.

Mint azt Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, jelenleg is több csapat szállásolta el magát a szombathelyieknek is helyet adó Starlight Convention Center Thalasso@Spa hotelben. Nem könnyű beazonosítani a gárdákat, tekintve, hogy - ellentétben a tavalyi túrával a klubok nem egy közös étteremben, hanem külön helyiségekben étkeznek. Vörös Csaba elmondta, az biztos, hogy a román Dinamo Bucuresti is a Haladással egy szállodában szállt meg.

A vasiak egyébként szombat délelőtt erőnléti edzésen vesznek részt, délután pedig labdás tréninget tart a szakmai stáb, vasárnap pedig az azerbajdzsáni Gabalával meccselnek a mienk.

Ha már az előbb a Dinamo Bucurestit említettük... Ebben az időszakban edzőtáborozik - igaz nem Törökországban, hanem Spanyolországban - a német Borussia Dortmund. A La Manga-i tábor roppan népszerű a csapatok körében, a németek sem lesznek egyedül. Többek között - a dortmundi labdarúgók nem kis örömére - a svéd női fociválogatott is velük egy hotelbe kvartélyozta el magát. Jürgen Kloppnak, a sárga-feketék trénerének tehát nem kis fejtörést okoz, hogy kizárólag a munkára ösztökélje játékosait. Pláne, hogy az egyik női focista, Nilla Fischer emígyen nyilatkozott: Rendszeresen követem a Borussia mérkőzéseit. Ha találkozom egy dortmundi játékossal, azonnal meginvitálom őt egy gyors edzésre...

Ugye mennyivel jobb, hogy Halmosiéknak a román futballisták "jutottak"?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!