Haladás

2015.01.05. 10:12

Hét játékos érkezhet a Haladáshoz

Megkezdte a felkészülést a téli szezonra a Szombathelyi Haladás, edzett az olasz Alcibiade és Mancini is. Szentes Lázár vezetőedző új kapusedzőt keres a tavaszi szezonra.

Pum András

Az öltözőben tartott rövid eligazítást követően az Illés Akadémia műfüves pályáján megtartotta idei első edzését Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője. Változott a szakmai stáb összetétele, a 2010. októbere óta a csapat mellett dolgozó kapusedző, Jakab Csaba munkájára a jövőben nem tart igényt Szentes, még keresik az utódját. Fűzy Gábor személyében erőnléti edzővel erősödött a stáb, őt adott esetben Németh Zoltán helyettesíti. Az első tréningről betegség miatt Városi Viktor hiányzott, Tommaso Rocchi pedig előre lefoglalt nyaralása miatt csak pénteken kezd.

– A játékosok a téli szünet alatt egyéni edzésterv alapján készültek, így nincs szükség rávezető edzésekre, egyből a munka közepébe vágunk – mondta Szentes Lázár. – Az első héten napi egy tréninget tartok, mellette pedig különböző erőnléti – láb,- és felsőtest erősítő – edzéseken vesznek részt a labdarúgók. A török edzőtáborig végig műfüvön, és tornateremben készülünk. Egyelőre képlékeny a játékoskeret, mindenesetre legkésőbb a törökországi edzőtáborig jó lenne, ha véglegessé válna, kikre számíthatok tavasszal. Hét labdarúgót szeretnék igazolni, de lesznek távozók is.

– Ami az érkezőket illeti, a belső védő Raffaele Alcibiade és a középpályás Andrea Mancini már a csapattal készül, ám még egyikükkel sem egyeztünk meg. Mindketten fél évre érkeznének, miután előbbi a Honvéd futballistája, ő kölcsönben szerepelne a Rohonci úton– tudtuk meg Tóth Miklós ügyvezető igazgatótól. – A védekező és támadó középpályásként egyaránt bevethető Nagy Patrik hétfőn a papírjait intézte Németországban, a tervek szerint kedden már velünk edz – vele szóban már megegyeztünk. Rajtuk kívül is vannak még kiszemeltjeink, a nevek azonban nem publikusak. Lesznek távozók is, Dvorschák Gábort az NB II-es Mezőkövesd szeretné megvásárolni, Szakály Attila iránt szintén a kövesdiek érdeklődnek, emellett a ZTE is vinné középpályásunkat. Egyelőre nem dőlt el, hogy végleg vagy kölcsönbe és hová menne Szakály. A legutóbb Veszprémben, szintén kölcsönben játszó Skriba Máté  Zalaegerszegre tart. Szeretnének mihamarabb lezárni a játékoskeret átalakítását. A török túrára egy nappal később, január 21-én utazunk és 30-án jövünk haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!